Laine taas maalinteossa, Barkov osui Vegasia vastaan

08.03.2023 07:50

Patrik Laine osaa tehdä maaleja. Vain otteluvoitot puuttuvat.©AOP

Pittsburgh Penguins voitti Columbus Blue Jacketsin kotonaan tiistaina jatkoajalla maalein 5-4 (0-3,1-1,3-0,1-0).

Columbus otti vahvan alun ja teki kolme maalia ensimmäisessä erässä. Yksi niistä tuli jälleen Patrik Laineen mailasta. Laine iski pelin 3-0:aan erän puolivälissä. Osuma on Laineen kauden 20:s. Pittsburgh sai juonen päästä kiinni toisen erän puolivälissä ja teki sitten loput maalit. Sidney Crosby ratkaisi ottelun jatkoilla ylivoimalla. Sitä ennen hän oli jo syöttänyt kaksi osumaa. Pittsburghin suomalaispelaaja Mikael Granlund oli sairastunut, eikä pelannut.

”Pitää olla tyytyväinen ensimmäiseen 40 minuuttiin. Loppujen lopuksi pitäisi löytää niitä keinoja, joilla voittaa otteluita. Tästä pelistä jäi taas opittavaa. Nuorille pelaajille tuli oppia. He eivät  juuri tiedä voittamisesta, koska emme ole pystyneet voittamaan”, Laine totesi lehdistölle ottelun jälkeen.

Florida Panthers voitti kotonaan Vegas Golden Knightsin maalein 2-1(1-0,1-1,0-0). Aleksander Barkov teki joukkueensa 2-0-maalin toisessa erässä. Osuma on Barkovin kauden 17:s. Florida laukoi ottelussa 42 kertaa. Barkov kehui erityisesti 31 torjuntaa tehnyttä maalivahti Sergei Bobrovskya ottelun jälkeen.

”Hän on uskomaton. Hän kyllä auttaa meitä joka matsissa.”

Ukko-Pekka Luukkonen teki 36 torjuntaa Buffalon maalilla, mutta New York Islanders voitti kotonaan maalein 3-2 (0-0,1-1,2-1). Buffalo on hävinnyt viimeisestä viidestä nyt neljä.

Coyotesin Matias Maccelli syötti kaksi maalia, kun Arizona voitti St. Louis Bluesin kotonaan peräti maalein 6-2 (1-1-,1-0,4-1). Coyotes pelasi neljä maalia vahvan kolmannen erän, jonka lopussa Lawson Crouse iski kojoottien kuudennen maalin. Sen syötti Maccelli. Kasperi Kapanen pelasi Blues-paidassa lähes 18 minuuttia. Hän laukoi kerran.

Rasmus Ristolainen syötti Brendan Lemieuxin kauden ensimmäisen maalin, mutta Philadelphia Flyers hävisi Tampa Baylle. Tampa voitti lukemin 5-2(1-1,3-1,1-0). Lemieuxin maali oli hetken epäselvä, mutta lopulta maalipinna tuli. Osuma oli Flyersin 2-4-kavennus.