Laine taas vauhdissa – Florida sai kylmää kyytiä

25.02.2022 09:08

Patrik Laine on pysäyttämätön. @AOP

NHL:ssä nähtiin Pekka Rinteen paitaseremonian lisäksi superjännä Florida – Columbus -ottelu, jossa Patrik Laine tehoili jälleen, sekä Alex Ovetshkinin taidonnäyte aivan viime minuutilla Madisonilla.

KOLMAS ERÄ. Columbus Blue Jacketsin kausi jatkui torstaina maukkaalla 6-3-voitolla Florida Panthersista Sunrisessa. Patrik Laine ei hyytynyt vieläkään. Hän teki ottelussa heti ensimmäisessä erässä 1-1-tasoitusmaalin ja jatkoi sillä pisteputkeaan jo 11:een otteluun. Helmikuussa Laine on siis kerännyt tehopisteitä jokaisessa Jacketsin pelaamassa ottelussa. Laineen helmikuun tehot ovat nyt 10+6, kun tammikuussa Laine onnistui 6+4 tehopisteen verran. Tehotilin saldo näyttää 19+17.

Ottelun toisen erän ainoasta osumasta vastasi Boone Jenner, joka siirsi Columbuksen 2-1-johtoon. Kolmannessa erässä meno oli erityisen tiivistä. Jacketsin Cole Sillinger ja Justin Danforth huudattivat maalitorvea vain kymmenen sekunnin erolla toisistaan. Lisäksi erässä osuivat Jacketsille Oliver Bjorkstrand ja Gabriel Carlsson. Florida yritti kyllä tosissaan sekin. J-F Berube torjui Columbus-maalilla peräti 39 kiekkoa.

Aleksander Barkov syötti ottelussa MacKenzie Weegarin 1-0-osuman ekan erän alussa ja syötti Sam Bennettin 3-5-kavennuksen kolmannen erän lopulla yhdessä Floridan pistetähti Jonathan Huberdeaun kanssa. Huberdeau teki lisäksi itse yhden kolmannen erän alussa. Ruotsalaismaalivahti Jonas Johanssonilla oli todella vaikea kolmas erä. Neljä omiin. Koko ottelussa hän torjui 81,5 prossan varmuudella ja pysäytti 22 kiekkoa. Alkaako Kissalauman kotitaika näyttää murenemisen merkkejä? Takana on nyt kaksi peräkkäistä kotitappiota. Kesken ottelun kuuluttaja muistutti, että Floridan neljännen ketjun sentteri Eetu Luostarinen pelasi ottelussa uransa 100:tta NHL-otteluaan. Panthers-paidassa niistä on sujunut 92 ottelua.

Florida on nyt liigan kakkosena, mutta Carolina Hurricanes hönkii niskaan pisteen päässä ja kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

VIIME HETKELLÄ. New Yorkissa Rangers retuutti Washington Capitalsia Madisonilla numeroin 4-1. Rangers osui laajalla rintamalla. Maalintekijöinä onnistuivat Alexis Lafrenière ja Mika Zibanejad, molemmat tehoilla 1+1, ja lisäksi Chris Kreider ja Barclay Goodrow. Rangers teki siis kaikki ottelun maalit melkein viimeiselle peliminuutille asti. Sitten erän ajassa 18.58 Alex Ovetshkin pilasi Rangers-vahti Igor Shesterkinin kauden neljännen nollan, tekemällä kauden 32:nnen osumansa ja kaventamalla ottelun loppulukemiin 4-1. Viidestä viimeisestään Capitals on hävinnyt kaksi.