TILANNEHUONE

Lakka ja Neziri vauhdissa Lahdessa

14.01.2024 14:56

Yleisurheilu

Elmo Lakka aitoi talven ensimmäisessä kisassaan Lahden pikajuoksucupissa lupaavasti. Lakka sivusi kolmen vuoden takaista ennätystään 7,63. Hän jäi sillä vain sadasosan päähän Glasgown maaliskuun MM-hallikisojen tulosrajasta. Lakan aika on hallikauden tämän hetken Euroopan kärkiaika.

”Eka veto oli hyvä kokonaisuus. Lähtöpää oli vähän pehmeä. Koitin parantaa sitä finaaliin. Tuntui, että ekat askeleet olivat ok, mutta otin sen ensimmäisen aidan matkaan ja aidan kolhaisu söi aikaa”, Lakka kertasi liiton haastattelussa.

”Kunto on ok. Olen pystynyt harjoituksissa tekemään nousujohteista työtä ja odottelin tämänsuuntaisia aikoja. MM-raja tosin olisi saanut mennä. Se oli päätavoite tänään.”

Nooralotta Neziri teki naisten 60 metrin aitajuoksussa Lahdessa kauden kotimaisen kärkiajan juoksemalla matkan aikaan 8,12. Hän toivoi alittavansa 8.10. Saara Keskitalo ylti ennätyksensä 8,22.

”Treenit ovat menneet vaihtelevasti. Välillä on mennyt tosi kovaa ja välillä hitaammin. Tavoite on, että saan hallikauden aikana rypistettyä ajan alle kahdeksan sekunnin”, Neziri totesi.