Lampinen pelasi nollapelin Latviaa vastaan

29.12.2022 20:25

Jani Lampinen torjui myös ottelussa Slovakiaa vastaan.©AOP

U20MM

Suomen Nuoret Leijonat kohtasi alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen kolmannessa ottelussa Latvian. Suomi voitti ottelun 3-0 (1-0, 1-0, 1-0).

Suomi onnistui maalinteossa ennen kuin viisi minuuttia oli ensimmäistä erää pelattu. Jani Nyman iski Suomen 1-0-johtoon ”ruoskallaan” Aleksi Malisen ja Otto Salisen syötöistä. Se oli erän ainoa osuma.

Suomi meni 2-0-johtoon toisen erän puolivälissä. Nyt maalinteossa onnistui Niko Huuhtanen ja sen syötti Nyman ja Salin. Suomi otti erässä jäähyjä ja erä oli varsin rikkonainen. Lopussa Suomi pääsi taas vauhtiin. Laukauksia ja paikkojakin erässä oli, mutta ei lisäosumia.

Kolmannessa erässä Latvia haki kavennusta vinhasti ja Jani Lampinen sai tehdä ahkerasti torjuntatöitä. Välillä tolpatkin auttoivat. Ottelun lopussa Latvia otti maalivahdin pois. Aloituksen jälkeen Konsta Kapanen pääsi kiekkoon kiinni, kuljetti sen kentän läpi vastustajan maaliin ja viimeisteli loppunumerot 3-0.

Nollan pelannut Lampinen torjui ottelussa yhteensä 31 kertaa. Latvian maalivahdille Patriks Brzinsille torjuntoja kertyi 25. Niko Huuhtanen sai ottelun Suomen parhaan pelaajan tittelin.