Lankinen onnistui torjunnoissaan – Barkov syötti kaksi

07.01.2023 08:05

Kevin Lankinen koppasi kiekkoja Preds-maalilla.©AOP

Kevin Lankinen jatkoi perjantaina siitä, mihin Juuse Saros 64 torjunnallaan torstaina jäi. Lankisen torjunnat toivat Predatorsille 3-2-vierasvoiton Washington Capitalsista.

Lankinen torjui ottelussa 30 kiekkoa ja se takasi Nashvillelle kolmannen peräkkäisen voiton. 3-2-ratkaisumaalin teki kaikkien yllätykseksi puolustaja Ryan McDonagh, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Predatorsille onnistuivat myös Thomas Novak ottelun alussa ja Jakov Trenin ensimmäisen erän loppupuolella Juuso Pärssisen syötöstä. Washingtonin maaleista vastasivat Sonny Milano ensimmäisessä ja Nicolas Aube-Kubel toisessa erässä. Alex Ovetshkin laukoi neljästi.

Edellisen illan kiekkopommituksessa ottelussa Carolinaa vastaan viettänyt Juuse Saros oli nyt lepovuorossa.

”Hän on mahtava kaveri ja upea vahti. Hän pelasi meille voiton eilen. Nyt oli minun vuoroni ja minä halusin voittaa ja poimia jälleen yhden W:n tilillemme ja niin me teimme”, Lankinen totesi lehdistölle.

Florida Panthers voitti Detroit Red Wingsin myös vieraissa maalein 3-2 perjantaina.

Aleksander Barkov syötti ottelussa kaksi osumaa. Hän auttoi joukkuettaan ensin syöttämällä yhdessä Matthew Tkachukin kanssa Aaron Ekbladin ensimmäisen ylivoimamaalin toisen erän alussa. Kolmannessa erässä hän auttoi Ekbladia uudelleen ylivoimalla, nyt yhdessä Brandon Montourin kanssa. Osuma vei Floridan 3-1-johtoon. Floridalle osui myös Gustav Forsling 1-1-tasoitusosumallaan ensimmäisen erän lopussa. Sen syötti Eric Staal, jolle syöttöpinna oli uran 600:s. Sergei Bobrovsky teki 29 torjuntaa.

Detroit iski ensimmäisessä erässä vain minuutin pelin jälkeen. Jonatan Berggren onnistui 1-0-osumassa. Kolmannen erän lopussa Robby Fabbri teki 1-2-kavennusosuman. Ville Husso torjui Detroitin maalilla 17 laukausta. Hussolla on jäänyt torjuntaprosentti 85:een tai alle kolmessa viimeisessä ottelussa.

Kalifornian paikallisessa San Jose Sharks taipui vieraissa Anaheim Ducksille 4-5 jatkoajalla. Sharksin maalilla Kaapo Kähkönen teki 24 torjuntaa. Ratkaisuosuman jatkoilla iski Ducksille John Klingberg.