TILANNEHUONE

Lankinen pysäytti Floridan, Granlund Penguins-paidassa

03.03.2023 07:30

Lankinen pysäytti Floridan, Granlund Penguins-paidassa

Mikael Granlundilla sama pelinumero, mutta eri nuttu.©AOP

NHL

Kevin Lankinen teki Predators-maalilla 30 torjuntaa ja Matt Duchene ja John Leonard viimeistelivät kaksi maalia, joilla Predators voitti Florida Panthersin vieraissa maalein 2-1 (2-0,0-1,0-0). Floridan ainoan viimeisteli Brandon Montour. Predators on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan neljä, vaikka joukkueesta on lähtenyt avainpelaajia muualle.

Ex-Predator Mikael Granlund pelasi reilut 16 minuuttia ensimmäisessä ottelussaan Pittsburgh Penguinsin paidassa ottelussa Tampa Bayta vastaan. Granlund ei kiivennyt tehoille, mutta Pittsburgh voitti ottelun vieraissa jatkoajalla 5-4(0-1,3-1,1-2,1-0). Ratkaisumaalin teki jatkoajalla Jason Zucker, jolle maali oli illan toinen.

”Granlund pelasi hyvin. Tehtävä oli iso tänään. Käytimme häntä paljon avainpaikoilla. Hänestä näkee, että hänellä on kiekkovainua ja korkea kiekko-ÄO”, Pittsburghin päävalmentaja Mike Sullivan arvioi ottelun jälkeen.

Eeli Tolvanen keräsi syöttöpisteen Krakenin voittaessa Detroit Red Wingsin vieraissa maalein 5-4 (3-2,1-2,0-0). Tolvanen oli kakkossyöttäjänä Jared McCannin 3-1-maalissa ensimmäisessä erässä. Ville Husso torjui Detroitin maalilla 32 kiekkoa.

Buffalon Ukko-Pekka Luukkonen oli myös kovassa tulituksessa Bostonissa. Maalivahti teki 35 torjuntaa, mutta Buffalo Sabres hävisi Bostonille peräti 7-1 (0-0,2-0,5-1).