TILANNEHUONE

Lankisella vakuuttava ilta – Chicagolla kaksi ottelua jäljellä

26.04.2022 07:39

Lankisella vakuuttava ilta – Chicagolla kaksi ottelua jäljellä

Kevin Lankinen torjui voiton kotipelissä maanantaina.@AOP

NHL

Kevin Lankinen torjui varmasti 33 kertaa, kun Chicago Blakchawks voitti Philadelphia Flyersin kotihallissaan 3-1. Lankinen sai paljon kehuja vahvasta työstään. Toimittajat Amerikassa jopa pohtivat, että ottelu olisi ollut Lankisen kauden paras. Hanskaan tarttui paljon. Hänet ohitti vain Kevin Heyes ensimmäisen erän lopulla. Erik Gustafsson, Jonathan Toews ja Alex DeBrincat vastasivat Chicagon maaleista.

”Sain alkukaudella oppia yhdeltä ihan parhaista maalivahdeista ja nyt olen kantanut vastuuta itse. Monia asioita voi aina parantaa, mutta olen varsin tyytyväinen kehitykseen”, Lankinen totesi seuran haastattelussa.

Chicagon kausi tulee tällä viikolla yhdessä runkosarjan kanssa päätökseen. Se on Central divisioonan toiseksi viimeisenä. Joukkue kohtaa vielä keskiviikkona Vegasin kotona ja perjantaina Buffalon vieraissa. Blackhawks uudelleenrakentaa taas joukkuettaan. Menestys on ollut laihaa ja eilispäivän huipputulokkaiden Toewsin ja Patrick Kanen aika seurassa saattaa hyvinkin olla ohi.

Hawks on voittanut 40 kotiottelusta vain 13. Tämän viikon teemana joukkueella onkin se, että yleisö viihtyisi hallissa. Maanantaina siinä onnistuttiin täydellisesti. Katsomossa oli yli 18 000 tyytyväistä hurraajaa.

”Menimme välillä hieman riskillä, mutta siitä fanit pitävät. Olemme puhuneet, että yritämme nyt voittaa loput kotona ja nostaa kannattajat tuoleiltaan, jotta he saavat elämyksiä. Kun he sitten kävelevät autoilleen matsin jälkeen, he puhuvat joukkueestamme ja siitä, miten taistelimme ja voitimme”, Blackhawks koutsi Derek King sanoi Sun Timesille.