Lapierre kovan nousukisan voittoon – Ruuskanen yhdeksäs

07.01.2024 16:12

Maastohiihto

Tour de Skin päättävässä Val di Fiemmen loppunousukisassa Alpe Cermisin päälle kapusi miehistä ensimmäisenä Ranskan Jules Lapierre ajalla 33.00,7. Maailmancupin kisan voitto on hänelle uran ensimmäinen. Norjalaisia ei palkintopallilla juhlittu.

Kisan kakkonen oli Saksan Friedrichi Moch, jääden ranskalaiselle +2,4 sekuntia. Hän otti myös Tourin kokonaiskilpailun toisen sijan. Ranskan huippupäivän kruunasi Hugo Lapalus kolmannella sijallaan. Hän jäi voittajalle +16,0 sekuntia. Hän on myös Tourilla kolmas.

Norjan Harald Östberg Amundsen johti kisaa nousun puoliväliin asti, mutta putosi sitten kyydistä ja jäi sijalle viisi. Hän voitti kuitenkin Tour de Skin kokonaiskisan. Tourin tulokset tästä.

Paras suomalainen oli upeasti yhdeksänneksi kiivennyt Arsi Ruuskanen. Hän oli Alpe Cermisin nousukisassa mukana  ensimmäistä kertaa. Ruuskanen jäi voittajalle +1.05,9 sekuntia. Remi Lindholm oli 20:s, Perttu Hyvärinen 23:s ja Markus Vuorela 32:s.

Kymmenen kilometrin hiihtourakaa tavallettiin hyvin kosteassa ja raskaassa olosuhteessa. Luonnonlumi on vuoren juurella vähissä ja kisan aikana hiihtäjät ohittelivat myös vesilätäköitä.