TILANNEHUONE

Lapilla sujuu – Rovanperä vasta shakedownin seitsemäs

11.05.2023 16:40

Lapilla sujuu – Rovanperä vasta shakedownin seitsemäs

Nyt pöllyää. Esapekka Lappi jäi niukasti toiseksi Portugalin shakedownissa.©AOP

MM-ralli

Kroatian rallin voittanut Toyotan Elfyn Evans oli nopein myös perjantaina alkavan Portugalin rallin viiden kilsan pituisella testierikoiskokeella. Britti kaasutteli toiseksi tullutta Hyundain suomalaiskuski Esapekka Lappia tosin vain +0,1 sekuntia nopeammin. Kolmanneksi nopein oli Fordin virolaiskuski Ott Tänak, joka jäi +0.5 Evansista.

Kalle Rovanperä sai katsojan raapimaan taas päätään. Rovanperä oli pätkällä nimittäin vasta seitsemäs. Vieläkään mestari ei ajanut kärkivauhtia. Pitää tosin kuitenkin huomioida, että aikaerot kuskien välillä olivat hyvin pieniä ja Rovanperä jäi kärjelle vain +1,6 sekuntia. Rovanperä starttaa matkaan perjantaina toisena autona.

”Shakedownissa fiilis oli aika hyvä. Se oli tärkeää, koska testasimme Sardiniassa, mikä ei ole sama kuin tämä Portugali. Kaikki tuntui kuitenkin hyvältä, joten olen aika luottavainen”, Rovanperä sanoi tallin haastattelussa.

WRC2-luokassa Skodan Sami Pajari oli seitsemäs ja Hyundain Teemu Suninen kahdeksas. Pajari ei aja MM-pisteistä Portugalissa.

Tuloksia tästä.

Kyllä lähtee. Esapekka Lapilla vauhtia riitti Portugalin pölyisillä teillä…