TILANNEHUONE

Lappi veti huikean päivän MM-rallissa

05.08.2022 20:58

Lappi veti huikean päivän MM-rallissa

Ott Tänakilla oli vahva perjantai MM-rallissa.©AOP

MM-ralli

Jyväskylän MM-rallia johtaa kymmenen ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen virolainen Hyundai-kuski Ott Tänak. Toyotan Esapekka Lappi on rallissa toisena. Hän on kärkeä jäljessä 3,8 sekuntia. Lappi ajoi päivän aikana neljä pohja-aikaa. Kolmanneksi nopein oli Toyotallaan Elfyn Evans. Hän jäi kärjelle 19,3 sekuntia.

”Tosi hyvä päivä ja aika puhdas. Ei tullut isoja virheitä. Auto on ollut hieno ja iltapäivällä on ajettu kovempaa. Hyvä jatkaa tästä huomenna”, Lappi totesi Ylellä.

Kalle Rovanperä oli aurana koko päivän. Hän on rallissa neljännellä sijalla. Päivän viimeisellä ek:lla Rovanperä veti melkein pöpelikköön, mutta onnistui pelastamaan tilanteen. Rovanperä on kärkeä perässä 21 sekuntia.

Päivän erikoisuus oli, että Lankamaan 2 erikoiskoe jouduttiin perumaan katsojakäyttäytymisen vuoksi. Katsojia oli saapunut paikalle paljon, mutta turvaohjeistusta ei noudatettu ja turvallisuus vaarantui.

Jari Huttusen Ford hyytyi kesken kahdeksannen ek:n. Hänen ohitseen veti erikoiskokeella takaa tulleet RC2:n  Emil Lindholm ja Teemu Suninen. Huttunen pääsi lopulta maaliin, mutta otti takkiin viisi minuuttia. Huttunen kertoi myöhemmin, että autosta katosi bensanpaineet. Hän pystyi kuitenkin jatkamaan rallia ja on 13:s, mutta 6.02,3 kärkeä jäljessä.

Hyundai-tallin superlupaus Oliver Solberg ajoi ulos ensimmäisessä mutkassa ja auto meni katolleen. Solbergin auto kärsi rytäkässä sen verran vaurioita, että ralli päättyi siihen.

MM-ralli jatkuu lauantaina Päijälä 1:llä kello 8.08.

Katso tulokset tästä.