TILANNEHUONE

Lappi aikoo ajaa myös MM-rallien voitoista

16.01.2024 15:13

MM-ralli

Esapekka Lappi lähtee uuteen MM-rallikauteen ajaen toista kauttaan Hyundailla. Tällä kaudella Lappi ajaa kuitenkin vain osan ralleista. Hyundai julkaisi uuden WRC-autonsa tiistaina ja tallin tavoitteena on nyt kuitata ensimmäinen mestaruus. Siitä taistelevat tallin ykköskuskit Thierry Neuville ja talliin vuoden tauon jälkeen palaava Ott Tänak.

”Kilpailemme kolmannella autolla yhdessä kahden muun miehistön kanssa. Päätavoitteemme on tukea Thierryä ja Ottia heidän ajaessaan kuljettajien tittelistä, sekä auttaa tiimiä taistelemaan valmistajien tittelistä”, Lappi toteaa tallin tiedotteessa.

”Tämä ei kuitenkaan estä meitä tavoittelemasta voittoja, joten pyrimme pääsemään mahdollisimman korkealle tuloslistalla joka rallissa”, Lappi lisää.

Viime kaudella Lappi ajoi koko rallikauden läpi. Hän tuntee nyt Hyundainsa.

”Kaikki oli meille uutta viime vuonna, joten se auttaa, että tunnemme nyt tiimin ja auton erittäin hyvin. Vuoden 2023 aikana pystyimme myös kehittämään autoa enemmän ajotyyliäni sopivaan suuntaan, sekä tekemään siitä nopeamman. Kaiken kaikkiaan odotan, että kaikki menee luonnollisemmin tällä kaudella ja että olemme jopa paljon kilpailukykyisempiä vuonna 2024.”

MM-rallikausi starttaa tammikuun viimeisenä viikonloppuna Monte Carolssa. Lappi ei ole mukana starttiviivalla kauden avausrallissa.