TILANNEHUONE

Lappi johdossa Meksikossa – Rovanperällä kärsimystä

18.03.2023 06:42

Lappi johdossa Meksikossa – Rovanperällä kärsimystä

Esapekka Lappi ajaa huikea rallia Meksikossa.©AOP

MM-ralli

Esapekka Lappi polki Hyundainsa mahtivauhtiin Meksikon rallin ensimmäisenä päivänä. Lappi johtaa rallia ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Lapin johto toisena olevaan Toyota-kuski Sebastien Ogieriin on +5,3 sekuntia.

Lappi ajoi perjantaina pohjat peräti viidelle etapille. Meksikon valtias ja rallin kuudesti voittanut Ogier, kuittasi nimiinsä kaksi pohja-aikaa.

”Tämä on varmasti ollut yksi urani parhaista päivistä. Toivoin, että voisin taistella kärjessä, mutta se, että olemme johdossa ja taistelemme koko ajan Sebiä vastaan ei juolahtanut edes mieleen”, Lappi totesi päivän päätteeksi tallinsa haastattelussa.

Kalle Rovanperä on Toyotallaan rallin kokonaistilanteessa vasta viidentenä ja minuutin päässä kärjestä. Rovanperä kärsi kakkosauton roolistaan. Aura-autona olleen Ott Tänäkin M-Sportin Fordista possahti ensimmäisen etapin puolivälin tuntumassa turbo ja virolainen joutui nilkuttamaan huoltotauolle pari seuraavaa etappia. Rovanperä oli silloin oikeastaan auraaja ja rosoiset meksikolaistiet olivat karua ajettavaa.

Emil Lindholm on Skodallaan WRC2:ssa sijalla kolme ja kokonaisrallin yhdeksäs. Luokan kärjessä on toinen Skoda-kuski Gus Greensmith+ 26,4 erolla Lindholmiin.

MM-ralli Meksikossa jatkuu lauantaina kello Ibarillan ykkös EK 11:lla kello 16.13.