TILANNEHUONE

Lappi neljäntenä Kroatiassa – Rovanperällä synkempää

21.04.2023 20:07

Lappi neljäntenä Kroatiassa – Rovanperällä synkempää

Esapekka Lappi on Kroatian rallissa perjantain jälkeen neljäntenä.©AOP

MM-ralli

Kroatian rallin kärjessä ajaa ensimmäisen kisapäivän jälkeen Hyundain Thierry Neuville. Hän johtaa tosin vain +5,7 sekunnin erolla toisena kaasuttelevaan Toyotan Elfyn Evansiin. Rallin kolmas on Fordin Ott Tänak.

Kisan neljäs on Esapekka Lappi, mutta hänen eronsa Tänakin kolmanteen sijaan on vain +3,4 sekuntia.

Lappi keskeytti viime vuonna Kroatiassa ja rallin alussa hän haki selvästi tuntumaa. Iltapäivällä se viimeistään löytyi. Lappi veti pohjat kuudennelle erikoiskokeelle. Hän ei vaihtanut sille sadekelinrenkaita alle monien muiden tavoin, vaikka tie oli märkä. Valinta natsasi.

Yön yli Lappi aikoo miettiä pitääkö autoon muuttaa jotain, koska kaikki ei autossa ole kuulemma ajettaessa kohdillaan. Mistään katastrofista ei silti kuulemma ole kyse.

Toyotan Kalle Rovanperä oli ensimmäisellä erikoiskokeella neljäs. Toisella EK:lla mestarin päivä pimeni, kun Yarikseen tuli vannerikko. Kuski putosi EK:n tuloslistalla aina sijalle 29.

Loppupäivä oli sen jälkeen nousujohteinen. Seitsemännellä EK:lla Rovanperä oli jälleen neljäs ja päivän viimeisellä toinen. Rallin kokonaistuloksissa Rovanperä on silti vasta kahdeksas ja +2.40,3 kärjestä. Rovanperä sanoi, ettei luotto autoon ole ihan täydellinen, mutta suunta on jo parempi.

MM-sarjaa johtava Toyotan Sebastien Ogier kärsi Rovanperän tavoin toisella EK:lla vannerikosta ja myös viimeisellä EK:lla oli jotain rengasongelmaa. Hän on rallissa viidentenä.

WRC2:ssa Skoda-kuskit Sami Pajari ja Emil Lindholm ovat sijoilla 14. ja 15.

Ralli jatkuu lauantaina kello 8.54 23,76 kilometrin Kostanjevac – Petrus VRH1 -erikoiskokeella.