TILANNEHUONE

Lappi podiumille – Rovanperä nousi neljänneksi

23.04.2023 15:27

Lappi podiumille – Rovanperä nousi neljänneksi

Elfyn Evan ajoi Kroatian rallin voittoon.©AOP

MM-ralli

Toyotan Elfyn Evans ajoi Kroatian MM-rallin voittoon sunnuntaina. Voitto on hänen uransa kuudes MM-rallissa ja ensimmäinen sitten kauden 2021 Suomen rallin. Evans nousi rallin johtoon, kun Thierry Neuville ajoi päin puuta 11. erikoiskokeella. Voittonsa Evans omisti rallin harjoituksissa menehtyneelle Craig Breenille.

”Lupasime Craigin perheelle, että nautimme tästä ja teimme sen”, Evans sanoi liikuttuneena sarjan haastattelussa maalissa.

Toiseksi rallissa tuli Fordin Ott Tänäk ja kolmanneksi Hyundain Esapekka Lappi. Lapille kolmas sija on uran seitsemäs. Lappi kommentoi, että  ralli oli hänen uransa rankin. Lähtökohdat olivat niin vaikeat Breenin kuoleman jälkeen. Lappi kiitti kuitenkin tiimiään saamastaan mahdollisuudesta.

Kalle Rovanperä oli rallin neljäs. Hän nousi neljänneksi ja ohi mestaritallikaveristaan Sebastien Ogierista päivän ensimmäisellä EK:lla. Rovanperä kasvatti eroaan ranskalaiseen vielä seuraavilla pätkillä. Rovanperä ajoi pohjat kahdelle EK:lle sunnuntaina. Ogier ei aja kauden kaikkia kisoja, joten tallimääräysmahdollisuus leijui ilmassa. Toyotalta sanottiin, ettei sellaista haluta käyttää.

Powerstagen voittoa Rovanperä ei pystynyt rallin lopuksi kuittaamaan, vaan sen vei Neuville. Rovanperä oli stagen kakkonen. Hän huomautti maalissa, että enää ei voi käydä niin, että auton säädöt ovat perjantaina niin pielessä. Hän oli joutunut muuttamaan ajotyyliään, jotta tulosta saatiin.

Lapin kolmanteen sijaan ja podium-paikkaan Rovanperällä ei rallissa ollut palaa. Eroa oli lopulta +19,7 sekuntia.

Ogier jäi kisan viidenneksi, mutta piti MM-sarjan kärkipaikan. Toisena on Evans ja  kolmantena Rovanperä. MM-pisteissä on tasaista. Ogier johtaa 69 pisteellä, Evansilla on myös 69 pinnaa ja Rovanperällä 68.

WRC2:n voittoon ajoi Yohan Rossel Citroënillaan. Emil Lindholm oli luokan nelonen ja Sami Pajari kuudes.

Tulokset tästä.