TILANNEHUONE

Lappi toivoo Monte Carloon hyvää säätä

17.01.2023 14:42

Lappi toivoo Monte Carloon hyvää säätä

Esapekka Lappi pääsee taas ajamaan kaikki kauden MM-rallit.©AOP

MM-ralli

Esapekka Lappi starttaa torstaina ensimmäiseen Monte Carlon ralliin sitten vuoden 2020. Alla on ensimmäistä kertaa kisatilanteessa Hyundain Rally1-auto. Lappi toivoo viikonlopulle kuivaa keliä. Sitä on tarjolla tällä hetkellä myös alueen säätiedotteessa.

”Olisi parempi, jos sää olisi kuiva. Tiedän kokemuksesta, että kun opettelee uutta autoa, on helpompaa, jos sää ei vaihtele jatkuvasti”, Lappi sanoo WRC:n haastattelussa.

”Eipä ole kivoin tunne kiivetä mäkeä pimeässä, slickseillä renkailla ja mahdollisesti jäisellä tiellä. Siinä on jännitystä mukana, mutta myös hieman pelkoa.”

Vielä viime kaudella Lappi ajoi Toyotalla, mutta ei päässyt ajamaan kauden kaikkia ralleja. Hyundailla hän kisaa nyt kaikki MM-kauden rallit.

”Aloitan kuitenkin innoissani tämän seikkailun uudessa tiimissä. Olen testannut vain päivän asvaltilla, mutta pidän mieleni avoimena, enkä anna periksi ennen kuin on edes aloitettu. Uskon, että meillä vauhti on hyvää, ei ehkä ekalta ek:lta asti mutta se kehittyy viikonlopun edetessä. Toivon hyvää tulosta”, Lappi muotoili.