TILANNEHUONE

Etelätalo kiskaisi uransa ensimmäisen arvokisamitalin

21.08.2022 22:10

Etelätalo kiskaisi uransa ensimmäisen arvokisamitalin

EM-pronssia, ennätys ja Vitezslav Veselyn lyöminen. Siinä Lassi Etelätalon illan saldo. @ AOP

Yleisurheilun EM

Lassi Etelätalo löi Suomen EM-kisarupeamaan upean lopun ottamalla pronssia miesten keihäänheiton finaalissa. Etelätalo heitti viidennellä heitolla oman ennätyksensä 86,44.

Kisan voiton vei Saksan Julian Weber tuloksella 87,66. Hopealle heitti Tšekin Jakub Vadlejch. Toni Kuusela oli keihäsfinaalissa viides tuloksella 80,20.

Etelätalo myönsi, että yksi kisan sytyttäjistä oli Tšekin Vitezslav Vesely, jolla on värikäs historia yhteenotoista Etelätalon kanssa. Vesely pudotti 84,36 metrin siivullaan Etelätalon kolmannelta sijalta hetkellisesti neljänneksi, mutta Etelätalo vastasi Veselyn heittoon kiskaisemalla oman ennätyksensä.

”Kukaan muu ei olisi ärsyttänyt minua niin paljon kuin Vesely. En vaan suostunut häviämään hänelle tällä kertaa”, Etelätalo tilitti Ylen haastattelussa.

”Olihan mitali muutenkin mahtava homma. Sain vielä kauan himoitseman ennätyksen, mikä sekin tuntuu hyvältä”, iloinen Etelätalo lasketteli.

34-vuotiaan Etelätalon ennätys ennen EM-pronssiheittoa oli hänen vuonna 2014 Joensuussa heittämänsä 84,98. Etelätalon lahjakkuus ja hänen venymiskykynsä arvokisoissa on tiedetty jo pitkään, mutta vakava käsivamma oli katkaista hänen uransa. Legendaarinen keihäsvalmentaja Leo Pusa alkoi kuitenkin työstää Etelätalon heittokättä hurjin tuloksin.

Etelätalo sijoittui Dohan MM-kisoissa neljänneksi ja viime vuoden Tokion olympialaisissa kahdeksanneksi. Eugenen MM-kisoissa heinäkuussa Etelätalo heitti keihään finaalissa kuudenneksi.