TILANNEHUONE

Latvala uskoo parempaan seuraavassa rallissa

21.09.2022 21:54

Latvala uskoo parempaan seuraavassa rallissa

Uudessa-Seelannissa ei ajettu rallia koronavuosina.

MM-ralli

Toyotan Akropolis-ralli kuun alkupuolella oli vaikea. Hyundai otti siellä Thierry Neuvillen johdolla kolmoisvoiton. Paras Toyota-kuski oli Takamoto Katsuta, joka oli kuudes. Suomalaiskuskit jäivät kauaksi kärjestä. Toyotan päällikkö Jari-Matti Latvala odottaa vahvempaa tulosta Uudesta-Seelannista ensi viikolla.

”Uuden-Seelannin tiet ovat melko samanlaisia kuin Suomessa, paitsi ilman hyppyjä. Toivottavasti ralli sopii hyvin Yarikselle”, Latvala pohtii WRC:n haastattelussa.

”Viimeinen ralli Kreikassa oli kova. Tiedämme sen ja olemme työstäneet syitä.”

Latvala on ajanut Uudessa-Seelannissa kilpaa itsekin. Hän voitti rallin siellä 2010. WRC palaa nyt MM-ralliohjelmaan kymmenen vuoden tauon jälkeen.

”Uusi-Seelanti on hyvin erilainen ralli, erilaiset tiet ja vaiheet. Se on loistava paikka ajaa. Olen varma, että tulemme taistelemaan siellä joukkueena.”

Latvala muistuttaa, että mukana on myös Hyundain Ott Tänäk, joka on enää 53 pisteen päässä MM-sarjaa johtavasta Toyotan Kalle Rovanperästä. Suomalainen voi sinetöidä mestaruuden nimiinsä päihittämällä Tänakin Uudessa-Seelannissa kahdeksalla pisteellä. Paineita riittää.

”Tänak on ajanut vahvoja ralleja ja hän haluaa jatkaa taistelua Kallen kanssa kuljettajien mestaruudesta mahdollisimman pitkään”, Latvala uskoo.

MM-ralli: Uusi-Seelanti ajetaan 29.9-2.10.