TILANNEHUONE

Latvialle MM-pronssit – ratkaisu jatkoajalla

28.05.2023 17:50

Latvialle MM-pronssit – ratkaisu jatkoajalla

Turhaan ei tultu. Latvialaisia riitti Nokia Arenan lehtereillä.©AOP

Jääkiekon MM2023

USA ja Latvia kohtasivat sunnuntai-iltapäivänä MM-pronssiottelussa Tampereella. Mitalit ripustettiin latvialaisten kaulaan ensimmäistä kertaa ikinä. USA oli neljäs myös viime vuoden MM-kisoissa.

Latvia voitti pronssipelin jatkoajalla maalein 4–3 (2-2,0-0,1-1,0-1).

Ottelun ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet päästelivät selvästi lataushöyryjä. Pelaaminen oli rikkonaista, koska molemmat joukkueet kuittasivat kahdesti jäähyn. Ensimmäisen maalin veti Latvian Roberts Bukarts ottelun kahdeksannella minuutilla ja ylivoimalla. Kahden minuutin päästä USA:n Rocco Grimaldi tasoitti kuitenkin 1–1:een.
Erän loppupuolella Janis Jaks vei Latvian 2–1-johtoon, mutta hetken päästä Grimaldi tasoitti jälleen, nyt 2–2:een.

Toisessa erässä oltiin varovaisempia. Siinä ei juuri otettu jäähyjä, mutta eipä tehty maalejakaan. Erän loppua kohden USA sai isomman vaihteen päälle, mutta tulostaululla se ei silti ennen taukoa näkynyt.

Kolmannen erän alkupuolella Matt Coronato vei USA:n 3–2-johtoon. Ottelusta saatiin jännitysnäytelmä, kun Kristians Rubins tasoitti ottelun 3–3:een noin kuusi minuuttia ennen erän päätössummeria. Maali vei ottelun jatkoerään.

Ottelu ratkesi Rubinsin ottelun toiseen osumaan jatkoerän toisella minuutilla. Voitto räjäytti latvialaisyleisön juhlimaan Nokia Arenalla villisti ja myös pelaajat riemuitsivat.