TILANNEHUONE

Lawson odottaa nyt vaikeampaa F1-kisaa

05.10.2023 07:58

Lawson odottaa nyt vaikeampaa F1-kisaa

Liam Lawson istuu AlphaTaurin rattiin vielä Qatarissakin.©Red Bull Content Pool

Formula 1

AlphaTaurin Liam Lawson, 21, sai vielä yhden tilaisuuden ajaa F1-sarjassa tällä kaudella, kun Daniel Ricciardo ei kykene auton rattiin rannevammansa vuoksi vielä Qatarissakaan. Lawson ajaa viikonloppuna uransa viidennen F1 GP:n ja ensimmäisen sprintti-kisansa Losailin radalla.

”Olen ajanut Qatarin rataa simulaattorissa viime viikon lopulla. Se on erittäin nopea ja kovavauhtinen, mutta myös erityinen. Ei ole montaa tällaista rataa. Sillä on yksi ainoa hidas mutka”, Lawson kertoi sarjan haastattelussa.

”Viikonloppuna on vain yksi harjoitus, joten kuskien on tiedettävä miten imuroida ihan kaikki ulos autoistaan. Illalla rata vielä nopeutuu, kun sää viilenee. Uskon tämän olevan vaikeampi kisa kuin edelliset ajamani.”

Lawson jäi AlphaTaurilla ilman F1-ajopaikkaa ensi kaudelle, kun talli vahvisti viikko sitten kuljettajakaksikokseen nykyisen duon Yuki Tsunodan ja Ricciardon.

”Yritän nyt viikonloppuna vielä näyttää kykyjäni ja saada parhaan mahdollisen tuloksen. Sitten astun askeleen taakse F1:stä ja keskityn Super Formulan kauden viimeiseen kisaan Suzukassa. Se ajetaan Meksikon GP:n aikaan.”

F1: Qatarin GP ajetaan 6.-8. lokakuuta.