TILANNEHUONE

Leclerc ajoi näyttävästi paalulle – Bottakselle pettymys

11.06.2022 18:41

Leclerc ajoi näyttävästi paalulle – Bottakselle pettymys

Charles Leclerc onnistui jälleen Bakussa.@AOP

Formula 1

Azerbaidzhanin F1 GP:n aika-ajon kärikipaikkoja piteli Red Bullin ja Ferrarin kuskit. Paalupaikan kuittasi lopulta upealla aika-ajokierroksellaan Ferrarin Charles Leclerc. Monacolainen ajoi kierroksensa ajassa 1:41.359. Paalu on Leclercin toinen Bakussa. Seuraavat sijat veivät Red Bullit. Toiseen ruutuun parkkaa Sergio Perez +0.282 Leclercille jääneenä. Hänellä oli aika-ajossa moottoriongelmia. Kolmannesta ruudusta lähtee Max Verstappen. Hän jäi Leclercistä +0.347 sekuntia. Ferrarin Carlos Sainz jätettiin neljänneksi.

”Tuntuu hyvältä. En odottanut tätä. Odotin Red Bullilta enemmän. Viimeisellä kierroksellani kaikki vain natsasi. Rengas asiat tulevat olemaan isossa roolissa. Kisavauhtimme on jo hieman parempaa”, Leclerc totesi F1-sarjan haastattelussa.

Baku ei suosinut Valtteri Bottasta tällä kaudella aika-ajossa. Alfa Romeoon asennetut uudet päivitysosat eivät auttaneet. Vauhtia ei ollut harjoituksissa ja aika-ajossa oli paljon haasteita. Bottas oli pitkään putoajien joukossa trillerimäisessä ensimmäisessä osiossa, jonka Aston Martinin Lance Strollin seinäänajo katkaisi punaisilla lipuilla. Jaksoa oli vain pari minuuttia jäljellä, kun se jatkui. Bottas ponnisti sen aikana uskomattomasti 15:nneksi. Lopulta suomalainen hyytyi toiseen osioon ja lähtöruuduksi merkittiin sama 15:s.

Tallikaveri Zhou Guanyu ajoi ensimmäisellä jaksolla yllättäen yhdeksänneksi. Toinen jakso ei onnistunut häneltäkään. Kiinalainen lähtee kuitenkin Bottaksen edestä ruudusta 14.

Katso tulokset tästä.