TILANNEHUONE

Leclerc jälleen paalulle – Mersut väläyttelivät

21.05.2022 18:14

Leclerc jälleen paalulle – Mersut väläyttelivät

Charles Leclerc pinnisti jälleen paalulle.@AOP

Formula 1

Espanjan F1 GP:n paalupaikalle ajoi lauantain aika-ajossa Barcelonassa Ferrarin Charles Leclerc ajalla 1.18.750. Monacolaisen aika-ajo oli mielenkiintoinen. Hän oli toisella jaksolla toinen vasta seitsemäs. Ensimmäisellä jaksolla hän kuittasi kuitenkin kärkipaikan. Viimeisellä jaksolla Leclerc pyörähti, mutta pystyi vielä parantamaan. Toiseen ruutuun parkkaa Red Bullin Max Verstappen. Hän jäi kärkiajasta +0.323. Hän koki ratkaisevalla hetkellä jälleen teknistä ongelmaa. Verstappen sanoi tehojen vain kadonneen autosta. Aika-ajon kolmas oli Ferrarin Carlos Sainz.

”Vaikea jakso, tein virheen. Olen silti tyytyväinen paaluun. Renkaita täytyy miettiä. Toivottavasti auto on hellä renkaille”, Leclerc totesi F1-sarjan haastattelussa.

Mercedes sai päivityksillään kisa-autonsa kilpailukykyisemmäksi. Tallin autot ajoivat varsin vakuuttavasti. Lewis Hamilton oli ensimmäisen jakson kuudes ja toisen neljäs. Lähtöruudukossa hän on kuitenkin kuudes. George Russell puolestaan ajoi neljännen lähtöruudun.

Valtteri Bottas oli hyvässä vauhdissa perjantaisen moottorivaihdon jälkeen. Hän ylsi jälleen viimeiseen jaksoon ja lähtee ruudusta seitsemän. Hän oli myös ensimmäisen aika-ajojakson seitsemäs. Toisella jaksolla sija oli yhdeksäs. Tallikaveri Zhou Guanyu ajoi yhdeksänneksi ensimmäisellä jaksolla, mutta putosi toisella jatkosta. Kiinalaisen lähtöruutu on 15:s.

Alpinen Fernando Alonso putosi jatkosta heti ensimmäisellä jaksolla. Se oli sensaatio, koska hän ajaa nyt kotikisassaan. Alonso jäi kiinni ruuhkaan viimeisellä mahdollisella hetkellä ja aika-ajo meni siinä pipariksi. Lähtöruuduksi tuli vasta 17:s paikka.

Aika-ajo ajettiin lähes 35 asteen helteessä ja se vaati erityistä huomiota autojen ja renkaiden toimimisen suhteen. Rengastaktiikka on tosi kuumana kisapäivänä myös oleellinen.

Katso tulokset tästä.