TILANNEHUONE

Leclerc kuittasi paalun Monzassa

10.09.2022 18:13

Leclerc kuittasi paalun Monzassa

Charles Leclerc oli nopein aika-ajossa. Itse kisa voi olla haasteellinen.

Formula 1

Italian GP:n aika-ajon nopein oli lauantaina paikallisyleisön iloksi Ferrarin Charles Leclerc. Paalu on monacolaiselle kauden kahdeksas. Aika-ajon toiseksi nopein oli Max Verstappen. Hän jäi 0,145 Leclercille. Kolmanneksi nopein oli Ferrarin Carlos Sainz. Verstappenin ja Sainzin aika-ajotulokset eivät ole lähtöruutusijat, koska heillä tulee päälle lähtöruuturangaistukset. Toiseen ruutuun parkkaa siten Mercedeksen George Russell, joka oli aika-ajon kuudes ja kolmanteen ruutuun McLarenin Lando Norris, joka oli aika-ajon seitsemäs.

”Ei ollut helppoa. Potentiaalia oli. Tiesin, että kolmannessa pitää onnistua ja tein sen. Fiilis autossa oli uskomaton. Viimeisellä kierroksella otin kyllä riskiä mutkissa”, Leclerc totesi F1-sarjan haastattelussa.

Ainakin yhdeksän kuljettajaa saa lähtöruuturangaistuksen sunnuntain kisaan.

Valtteri Bottas on yksi heistä. Hän ajoi Alfa Romeollaan varsin maltillisen ensimmäisen aika-ajojakson ja haki lähinnä tuntumaa autoon kisasäädöissä. Vauhti oli sen verran kohdillaan, että suomalaiskuski eteni kuitenkin Q2:lle ensimmäistä kertaa sitten Unkarin GP:n. Hän oli aika-ajon 12:s. Tallikaveri Guanyu Zhou oli 14:s.

Katseet aika-ajossa olivat kiinni myös Williamsin Nyck de Vriesissä. Hän ajoi Monzassa uransa ensimmäisen F1-aika-ajon. Ensimmäisellä jaksolla hän ajoi sijalle 14. ja eteni jatkoon. Hän oli heti parempi kuin tallikaverinsa Nicholas Latifi, joka oli 16:s ja jäi nolosti Q1:een. de Vries ajoi jaksolla kerran nopeammankin ajan, mutta ylitti silloin ratalinjan ja aika hylättiin. de Vriesin aika-ajo päättyi lopulta kuitenkin toiseen osioon, jossa hän oli 13:s.

Italian GP ajetaan sunnuntaina 11.9. kello 16.

Katso aika-ajon tulokset tästä.

Lähtöruuturangaistukset:

Max Verstappen (Red Bull) – 5 lähtöruutua
Esteban Ocon (Alpine) – 5 lähtöruutua
Sergio Perez (Red Bull) – 10 lähtöruutua
Valtteri Bottas (Alfa Romeo) – 15 lähtöruutua
Kevin Magnussen (Haas) – 15 lähtöruutua
Mick Schumacher (Haas) – 15 lähtöruutua
Lewis Hamilton (Mercedes) – kaikkien takaa
Carlos Sainz (Ferrari) – kaikkien takaa
Yuki Tsunoda (AlphaTauri) – kaikkien takaa