TILANNEHUONE

Leclerc mokasi, voitto Verstappenille – Bottas viides!

24.04.2022 17:37

Leclerc mokasi, voitto Verstappenille – Bottas viides!

Imolassa ajettiin aluksi varsin kosteissa olosuhteissa. @AOP

Formula 1

Emilia Romagnan F1 GP:n voittoon ajoi paalupaikalta lähtenyt Red Bullin Max Verstappen. Voitto on hallitsevan maailmanmestarin kauden ensimmäinen ja tuli täydellisellä kisan hallinnalla. Red Bull otti kaksoisvoiton. Toiseksi Imolassa ajoi voittajan tallikaveri Sergio Perez ja kolmanneksi McLarenin Lando Norris.

”Näytti jo eilen hyvältä viikonlopulta. Tiimi teki kaiken hyvin. Startti oli tärkeä ja myös renkaiden valinta oli tärkeää”, Verstappen totesi F1-sarjan haastattelussa.

MM-sarjaa johtava Charles Leclerc ei tarjonnut sitä, mitä tifosit tulivat radan varteen katsomaan. Leclercin startti tallin kotikisassa oli paljon odotettua heikompi. Hän putosi toiselta sijalta lähdössä neljänneksi. Lisäksi hän putosi vieläpä yhdeksänneksi pyörähtäessään radalla kisan lopulla jahdattuaan riskillä Red Bulleja. Lopputuloksissa hän oli lopulta kuudes. Kokonaisuutena Ferrarin kotikisa oli pannukakku.

Imolassa satoi ennen kisaa ja heti kilpailun alun jälkeen kolisi. Ferrarin Carlos Sainz kolaroi McLarenin Daniel Ricciardon kanssa. Sainzin kisa päättyi jälleen hiekalle. Ricciardo pääsi jatkamaan.

Myös seitsemännestä ruudusta lähtenyt Valtteri Bottas sai samassa sumassa kolhun. Hän ajoi Ricciardon takana ja osui australialaiseen. Bottas pystyi kuitenkin jatkamaan ja pitämään siinä kohtaa seitsemännen sijansa. Fernando Alonson Alpine sai osumaa sivuponttooniin samassa hötäkässä ja espanjalainen joutui puolestaan keskeyttämään.

Bottaksen Alfa Romeosta löytyi radalla kuitenkin mukavasti kisavauhtia ja suomalainen jahtasi Mersun George Russelia mallikkaasti lähietäisyydeltä kisan lopussa. Kaksikon taistelu neljännestä sijasta jatkui ihan loppusuoralle, mutta Bottaksen ohitusta ei nähty. Suomalainen oli mallikkaasti kisan viides. Kisaviikonloppu ei ollut Bottakselle helppo. Muun muassa toiset harjoitukset jäivät häneltä kokonaan väliin auton hajottua.

Mercedeksen Lewis Hamiltonin korpivaellus jatkui Imolassakin. Verstappen varvasi hänet kisassa kierroksella. Britti antoi silloin Red Bullille nätisti tietä. Hamilton oli kisan 13:s. Tallikaveri Russell ajoi Mersullaan kisassa kuitenkin neljänneksi.

Kisan aikana tuomaristo viivytteli DRS-oikeuden annossa, mikä hyydytti osin taistelua. Erot radalla olivat jo suuret, kun DRS tuli käyttöön ja huikeat ohitukset hyytyivät.

Lopputulokset tästä.