TILANNEHUONE

Leclerc paalulle Miamissa – Bottas ajoi mahtavasti

08.05.2022 00:18

Leclerc paalulle Miamissa – Bottas ajoi mahtavastiFormula 1

Ensimmäisen Miamin F1-osakilpailun paalupaikka ratkaistiin lopulta kahden Ferrarin välillä. Ykkösruudusta starttaa Charles Leclerc ajalla 1:28.796. Toiseen lähtöruutuun jäi tallikaveri Carlos Sainz. Hän jäi kärjelle +0.190. Aika-ajon kolmas oli Red Bullin Max Verstappen, jonka viimeinen nopea kierros ja taistelu ykkösruudusta hyytyi ajovirheeseen. Hän jäi kärjelle +0.195.

Alfa Romeon Valtteri Bottas veti viimeiseksi täydellisen kierroksen ja lähtee kisaan ruudusta viisi. Suomalainen löi aika-ajossa Mercedeksen Lewis Hamiltonin, joka oli aika-ajon kuudes. Kärjelle Bottas jäi +0.679.

Bottas eteni ensimmäiseltä jaksolta kuitenkin vain vaivoin jatkoon. Hän veti yhden kierroksen taktiikalla ja jäi sijalle 15. eli oli viimeinen toiselle jaksolle jatkaja. Toisella jaksolla Bottas oli puolestaan kunniakkaasti kuudes. Hän löi jo tällä jaksolla ex-tallikaverinsa Hamiltonin yhdellä sijalla.

Hamiltonin aika-ajon alku oli vaikea. Hän nousi ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla viidenneksi ja ponnisti jatkoon. Toisella jaksolla Hamilton oli seitsemäs. Tallikaveri George Russell putosi kympin joukosta toisella jaksolla. Hänelle tuli kisaan lähtöruutu 12. Russell kommentoi, että luottoa autoon ei nyt ollut. Miamin rata on haasteellinen ajettava. Kapea syheröosuus ja haasteellinen asfaltti vaativat tarkkuutta.

”On upeaa olla täällä. Paljon yleisöä paikalla ja se motivoi. Yleisössä on selvästi paljon Ferrarin faneja. Edellinen kisa ei mennyt minulla hyvin, tein silloin virheen. Nyt Red Bullit ovat nopeita suorilla, mutta me taas mutkissa”, Leclerc pohti F1-sarjan haastattelussa.

”Ihan hyvä aika-ajo. Tämä ei ole helppo rata oppia, mutta teimme ihan hyvää työtä. Meillä on hyvät mahdollisuudet huomenna. Linjan ulkopuolella on todella liukasta”, Verstappen mietti F1-sarjan haastattelussa ohitustilanteita.

Klikkaa tulokset tästä.