TILANNEHUONE

Leclerc paalulle sprintissäkin – ”Ennalta-arvattavaa”

29.04.2023 12:26

Leclerc paalulle sprintissäkin – ”Ennalta-arvattavaa”

Charles Leclercin ajamiset sujuvat Bakussa. Taas paalu.©AOP

Formula 1

Formula 1 -sarjan ensimmäinen sprinttilauantai alkoi puolenpäivän shootout -kisalla, jossa ajettiin paikat iltapäivän sprinttikisaan.

Paalupaikan korjasi Bakun radan valtias, Ferrarin Charles Leclerc. Monacolainen lähtee myös itse GP:hen sunnuntaina paalupaikalta.

Leclercin viimeinen shootout-kierros päättyi kuitenkin rata-aitaan, kun auto jatkoi mutkassa matkaa suoraan ja tallilla on tiedossa korjaustöitä ennen kisaa. Toisen lähtösijan otti Red Bullin Sergio Perez ja kolmas oli Red Bullin Max Verstappen.

”Onnittelut Leclercille. Hän osaa onnistua Bakussa. Nyt pitää toivoa, ettei sprintistä tule romurallia, jotta myös sunnuntaina nähdään hyvä kisa”, ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari toteaa.

”Niinhän siinä sitten kävi, että isot tallit, Red Bullit, Ferrarit, Mersut ja Aston Martinit olivat ne kärkitaistelijat shootoutin vikalla jaksolla. Tämä oli kyllä ehkä vähän oli liian helposti ennakoitavissa.”

Alfa Romeon Valtteri Bottaksen ajo oli tahmea. Hän jäi jaksolla sijalle 17 ja putosi heti jatkosta. Tallkaveri Zhou Guanyu oli 16:s.

”Alfa Romeon kyyti ei riittänyt. Alfa ei ole nyt hyvässä iskussa muutenkaan ja jo ennakolta saattoi arvata senkin, että Alfan kuskeja odottelee ennemmin häntäpään paikat kuin eturivi”, Mustakari harmittelee.

”Alex Albon ajoi Williamsilla sijalle seitsemän. Suoritus oli päivän positiivinen yllätys.”

Punaisia lippuja nähtiin vain ensimmäisellä jaksolla. Q1-jakso päättyi punaisiin lippuihin noin puoliminuuttia ennen ruutulippua, koska Williamsin Logan Sargeant silppusi autonsa tallin kauhuksi radan seinämään. Kuski ei loukkaantunut. Hän olisi ollut mukana Q2:lla, koska oli 15:s. Q2 sujui siististi. Sen aikana vain Haasin Nico Hülkenberg ajoi kerran pitkäksi. Jakson nopein oli Verstappen.

F1: Azerbaijzhanin sprintti ajetaan lauantaina kello 16.30.

Shootout-tulokset tästä.