TILANNEHUONE

Leclerc voitti vihdoin Monacossa – Bottas 13:s

26.05.2024 18:27

Formula 1

Ferrarin Charles Leclerc ajoi vihdoinkin Monacon GP:ssä podiumille – ja voittajaksi. Hän on F1-historian ensimmäinen Monacon GP:n voittanut monacolainen kuski. Leclerc ajoi ykkösenä koko kisan. Voitto on hänelle ensimmäinen tällä kaudella ja uran kuudes.

Kolmen kärki oli GP:ssä sama kuin aika-ajossa. Toiselle sijalle ajoi McLarenin Oscar Piastri, jolle podiumsija on uran kolmas. Piastri jäi voittajalle yli seitsemän sekuntia.

Ferrarin päivä oli loistava, kun Carlos Sainz varmisti kisan kolmannen sijan. Häneltä puhkesi autosta rengas kilpailun alussa, mutta hän pystyi kuitenkin jatkamaan kisaa.

Monacon GP saatiin ajettua läpi yhdellä punaisten lippujen setillä. Neljä autoa keskeytti kisan ensimmäisen kierroksen kolareissa. Molemmat Haasit ja Red Bullin Sergio Perez osuivat yhteen kolmoisdraamassa, jossa autot menivät säpäleiksi. Myös Alpinen Esteban Ocon kolhi autonsa ajamattomaksi osumalla tallikaveriinsa Pierre Gaslyyn ja joutui jättämään leikin kesken.

Valtteri Bottas  nousi kisan loppupuolella jumbosijalta pois ohittamalla tallikaverinsa Zhou Guanyun ja Williamsin Logan Sargeantin. Bottas haki uudet kovat renkaat jo ennen kierrosta 20. ja kuittasi pari sijaa kisan loppupuolella tuoreempien kumien turvin. Hän oli lopulta kisan 13:s. Hän jäi voittajalle kahdella kierroksella. Rekordiin hänelle merkittiin myös nopein kierrosaika kierroksella 18.

MM-sarjaa johtava Red Bullin Max Verstappen oli kilpailun kuudes. Verstappen valitti koko viikonlopun, ettei auto ole katuradalla tikissä.