TILANNEHUONE

Leclerc ylivoimainen – Bottas lopulta pisteille

10.04.2022 09:36

Leclerc ylivoimainen – Bottas lopulta pisteille

Ferrarin Charles Leclerc dominoi tällä hetkellä F1-ratoja.@AOP

Formula 1

Ferrarin Charles Leclerc ajoi ylivoimaiseen voittoon Australian GP:ssä. Leclerc lähti paalulta ja johti kisaa alusta loppuun. Hän ajoi myös kisan nopeimman kierroksen 1.20,260. Voitto on Leclercin kauden toinen. Toiseksi Melbournen kisassa tuli Red Bullin Sergio Perez +20.524 voittajalle jääneenä. Kolmas oli Mercedeksen George Russell. Hän jäi voittajalle +25.593. Lewis Hamilton joutui tunnustamaan nuoremman tallikaverinsa paremmakseen. Mestari oli ruutulipulla neljäs, +28,543 Leclercille jääneenä.

”Ensimmäistä kertaa kontrolloimme kisaa. Olemme tehneet hyvää työtä. Kisavauhti oli siellä ja olen nyt tosi tyytyväinen. Uusintastartissa oli hetken vaikeaa, mutta kun sain renkaisiin pitoa, palasi vauhtikin.  Tämä oli vasta kolmas kisa, joten on vaikeaa miettiä koko mestaruustaistoa.  Kaksi viimeistä kautta ovat olleet vaikeita, joten nyt hymyilyttää”, Leclerc totesi F1-kisan haastattelussa.

Toisesta lähtöruudusta startannut Red Bullin maailmanmestari Max Verstappen joutui keskeyttämään kisan toiselta sijalta kierroksella 39 teknisen vian vuoksi. Hollantilaisen auto syttyi tuleen. Verstappen hyppäsi autosta nopeasti pois, mutta joutui pyytämään ratatyöntekijöitä sammuttamaan autoaan. Keskeytys on Verstappenille jo kauden toinen.

Valtteri Bottas nousi loppukisan aikana hienosti pisteille. Bottas oli Alfa Romeollaan kisan kahdeksas. Bottaksen kilpailua väritti kevyt kolistelu Aston Martinin Lance Strollin kanssa. Alfa Romeo sai tilanteessa pientä osumaa. Stroll sai jo aiemmin kisassa viiden sekunnin aikarangaistuksen aggressiivisesta ajosta. Bottaksen torppaamisesta hän selvisi rangaistuksetta.

Kuten kauden kahdessa aiemmassakin kisassa, turva-auto nähtiin jälleen radalla. Tällä kertaa kahdesti. Ensin ihan kisan alussa, kun Ferrarin Carlos Sainz keskeytti kisan ja tovin päästä, kun Sebastian Vettelin katastrofaalinen kisaviikonloppu päättyi pyörähdykseen ja keskeytykseen. Toisen turva-autosession turvin Mercedesken George Russell nousi kisan kolmen joukkoon. Virtuaalinen turva-auto oli päällä hetken Verstappenin keskeytyksen vuoksi.

Lopputulokset tästä.