TILANNEHUONE

Leclerc yllättyi moottoririkosta – ”Mitä tapahtui?”

22.05.2022 19:06

Leclerc yllättyi moottoririkosta – ”Mitä tapahtui?”

Charles Leclercin kisa oli suuri pettymys. Se päättyi keskeytykseen ja autotalliin.@AOP

Formula 1

Ferrari-kuski Charles Leclercin F1-kisa Barcelonassa tyssäsi sen puolivälissä moottorivikaan. Leclerc johti suvereenisti kilpailua siinä vaiheessa.

”Tällaisessa tilanteessa ei voi muuta kuin katsoa positiivisia asioita, jota meillä oli paljon tänä viikonloppuna. Aiemmin aika-ajon vauhti ja kisavauhti ja erityisesti renkaiden käyttö ovat olleet heikompia. Olemme löytäneet jotain ratkaisuja tänä viikonloppuna ja se antaa minulle luottamusta”, Leclerc toteaa F1-sarjan haastattelussa.

Moottoririkko oli kuskille totaalinen yllätys. Tiimiradiossa Leclerc parahti epäuskoisesti ”Ei, ei, ei… Mitä tapahtui?” Talli tutkii tilannetta.

”Tällaista ei saa tapahtua meille montaa kertaa kaudessa, joten meidän on pakko löytää ongelman perimmäinen syy.”

Pahin kilpaveli Red Bullin Max Vertappen vei kisan voiton ja kuittasi samalla MM-kärkipaikan kuuden pisteen erolla Leclerciin. Hollantilaiskuski on voittanut peräti kolme viimeistä osakilpailua.

”En mieti sitä. Kokonaisvaltainen suorituskykymme on nyt tärkeintä ja olemme siinä hyviä. En jaksa odottaa ensi viikon kisaa kotona. Toivottavasti saamme hyvän tuloksen siellä”, monacolainen lisää.