Lehkonen iski jälleen – Colorado kotivoittoon

27.04.2024 08:31

Colorado Avalanche veti komean viiden maalin spurtin kolmannessa erässä ja voitti Winnipeg Jetsin pudotuspelisarjan kolmannessa ottelussa kotonaan maalein 6–2(1–0,0–2,5–0). Artturi Lehkonen ja Mikko Rantanen olivat ottelussa jälleen isossa roolissa.

Coloradon avausmaalin teki Zach Parise avauserän puolivälissä, mutta kahden erän jälkeen Colorado oli 1–2 -luvuin tappiolla. Kolmanteen erään iskettiin kuitenkin takaa-ajovaihde päälle ja kaikki suunniteltu onnistui.

Nathan MacKinnon teki ensin 2–2-tasoituksen ylivoimalla, sitten Valeri Nitshuskin vei joukkueen 3–2-johtoon ylivoimalla. Molempia maaleja syötti Rantanen, joka on syöttänyt pudotuspeleissä nyt yhteensä viisi osumaa.

Coloradon 4–2-maalin viimeisteli kovavireinen Artturi Lehkonen, jolle maali oli jo kolmas pudotuspeleissä – ja peräkkäisissä otteluissa. Ross Colton ja Devon Toews viimeistelivät ottelun loppulukemat.

Jetsin maalit tekivät Tyler Toffoli ja Josh Morrissey toisessa erässä. Sarja jatkuu sunnuntaina jälleen Denverissä.

Colorado johtaa pudotuspelisarjaa maalein 2–1.

Edmonton Oilers rynni puolestaan Los Angeles Kingsin yli Kaliforniassa maalein 6–1(3–0,1–1,2–0)

Kovana syöttökoneena pudotuspeleissä tähän asti toiminut Connor McDavid onnistui ylivoimalla ja teki siten ottelun ensimmäisen erän lopulla kauden playoffsien ensimmäisen maalinsa. Lisäksi hän syötti ottelussa jälleen kaksi. Leon Draisaitl ja Zach Hyman onnistuivat ottelussa molemmat kahdesti ja yhdestä Oilers-maalista vastasi Evander Kane. Kingsin ainoan tälläsi Drew Doughty toisessa erässä ja se kavensi ottelun 1–3:een. Oilers johtaa sarjaa kolmen pelatun jälkeen 3–1.

Artturin työnäytettä jälleen ihailtavaksi…