Lehkonen ja Rantanen maalinteossa – Canes voittoon

18.10.2023 08:27

Colorado Avalanche vei Krakenia Seattlessa tiistaina luvuin 4–1 (0–1,2–0,2–0). Vierasjoukkueen suomalaiset olivat vireessä.

Vaikka Seattle aloitti maalinteon Kailer Yamamoton maalilla ensimmäisessä erässä, rynnisti Colorado pian takaa. Artturi Lehkonen tasoitti ottelun 1–1:een toisen erän alussa ja avasi osumalla samalla kauden maalitilinsä. Mikko Rantanen onnistui kolmannessa erässä kauden kolmannessa maalissaan. Muut joukkueen maalit tekivät Logan O’Connor toisessa erässä alivoimalla ja ottelun lopussa Valeri Nichushkin, joka korjasi kauden ensimmäisen pinnansa laittamalla kiekon tyhjiin. Seattle ei ole voittanut vielä otteluakaan tällä kaudella.

Canes vauhdissa

Jesperi Kotkaniemi syötti kaksi maalia, kun Carolina Hurricanes voitti San Jose Sharksin vieraissa maalein 6–3 (1–1,1–2,4–0). Carolina teki ottelussa kolmannen erän rynnistyksen, jossa syntyi joukkueelle peräti neljä maalia.

Myös Teuvo Teräväisen kauden alun upea pisteputki sai jatkoa kauden ensimmäisellä syöttöpisteellä. Hän auttoi Seth Jarvisia tekemän 1–1-tasoituksen ensimmäisessä erässä. Teräväisen tehot ovat nyt 4+1.

Carolina pelasi ilman Sebastian Ahoa, jolla on ylävartalovamma.

Canesin maalilla ottelun aloitti Frederik Andersen, mutta hän vaihtui Antti Raantaan jo reilun viiden minuutin jälkeen loukkaantumisen vuoksi.