Lehkonen ja Rantanen maalinteossa – Coloradolle upea voitto

03.06.2022 07:13

Artturi Lehkosen tehot kakkosottelussa olivat 1+1. @AOP

Colorado Avalanche menetti ykkösmaalivahtinsa Darcy Kuemperin sairaslistalle, mutta se ei menoa haitannut toisessa konferenssifinaaliottelussa. Avalanche nosti puolustuksensa tasoa edellisestä ja oli terävä hyökkäyksissään. Se vei ottelun vakuuttavasti lukemin 4-0.

ja pelasi nollapelin.

Ottelun ensimmäinen erä oli hyvinkin fyysinen, mutta sujui maaleitta. Toiseen erään Avalanche tuli ryminällä. Artturi Lehkonen hyökkäsi ottelun tähdistöön tekemällä yhden maalin ja syöttämällä toisen. Lehkosen maali oli ottelun avausosuma ja se tuli ennen kuin pelikello oli nakuttanut neljä minuuttia toisessa erässä. Osuman syöttivät Nazem Kadri ja Mikko Rantanen. Maali merkittiin ensin Kadrille, mutta korjattiin myöhemmin, koska Lehkonen ohjasi kiekon maaliin. Se on Lehkosen viides maali pudotuspeleissä. 15 sekunnin päästä Lehkosen maalista Josh Mason onnistui siirtämään pelin 2-0:aan. Maalin syötti Kadri ja Lehkonen. Oilersin päävalmentaja Jay Woodcroft otti tässä kohtaa timeoutin.

Ei auttanut. Kun siitä oli kulunut 1.49 Mikko Rantanen iski ottelun 3-0:aan. Hän teki pudotuspelien kolmannen maalinsa Gabriel Landeskogin ja Kadrin syötöstä. Loppulukemat 4-0 iski Nathan MacKinnon ylivoimalla kolmannen erän loppupuolella. Maali on MacKinnonille jo pudotuspelien kymmenes. Pavel Francouz torjui Coloradon maalilla 24 kiekkoa. Nollapeli oli hänen pudotuspeliuransa toinen.

Avalanche sai pidettyä Oilersin laukausmahdollisuudet vähissä. Tähtihyökkääjät Connor McDavid, Leon Draisaitl ja Evander Kane saivat vedettyä vain seitsemän laukausta. Smith torjui maalillaan 36 kertaa. Yhden jopa oikeasti päällään.

”Tällä kertaa emme lopettaneet pelaamista kolmannessa erässä, vaan painomme menemään. Teimme taklauksia ja pidimme kiekkoa. Siinä oli suurin ero”, Mikko Rantanen arvioi Denver Postille.

Colorado johtaa sarjaa 2-0.