Lehkonen ja Rantanen tehokkaina – Colorado kuskin paikalle

16.06.2022 07:00

Artturi Lehkonen iski ylivoimaosuman ensimmäisessä finaaliottelussa.@AOP

Colorado Avalanche vei nimiinsä NHL:n Stanley Cup -finaalien ensimmäisen ottelun kotihallissaan Denverissä. Puolustava mestari Tampa Bay Lightning kaatui jatkoajalla maalein 4-3. Ottelun ratkaisuosuma tuli, kun jatkoa oli pelattu vain 1.23 minuuttia.

Colorado lähti vahvasti otteluun. Joukkue onnistui ensimmäisessä erässä ottamaan 3-1-johtoaseman Gabriel Landeskogin, Valeri Nichushkinin ja Artturi Lehkosen osumilla. Lehkonen teki ylivoimaosuman Landeskogin ja Mikko Rantasen syötöstä aivan erän lopulla. Rantanen syötti myös Landeskogin avausosuman.

Toisessa erässä Colorado päästi Tampan kuitenkin kyytiinsä. Maalille finaalisarjaan palannut Avalanche-vahti Darcy Kuemper antautui kahdesti, kun Ondrej Palat ja Mikhail Sergatshov osuivat. Sergatshoville maali oli pudotuspelien toinen. Kolmas erä oli maaliton, joten voittaja ratkaistiin jatkoajalla.

Ottelun tähdeksi kampesi Andrei Burakovsky, joka taiteili tyylipuhtaan maalin Valeri Nitshuskinin poikittaissyötöstä.

Tampan maalivahti Andrei Vasilevski teki ottelussa 34 torjuntaa ja Kuemper 20. Mikko Rantanen pelasi yli 19 minuuttia ja syötti kaksi maalia. Artturi Lehkonen pelasi reilut 17 minuuttia ja viimeisteli yhden maalin.

Tunnelma Avalanchen hallissa oli katossa. Siellä on pelattu finaalisarjaa viimeksi vuonna 2001. Yleisö huusi nyt ottelun läpeensä ”We want cup!”

Otteluvoitot Coloradolle 1-0. Seuraava ottelu pelataan lauantaina Denverin aikaa.