Lehkonen osui – Columbus jäi täysin jalkoihin

05.11.2022 22:49

Artturi Lehkonen onnistui heti ensimmäisessä erässä.©AOP

NHL Global Series jatkui Tampereella lauantaina siitä mihin perjantaina jäi. Puolustava mestari Colorado oli yhä liikaa liigan jumbojoukkue Columbukselle. Colorado voitti ottelun maalein 5-1 (1-1, 3-0, 1-0).

Coloradon ykköskenttään nostettu Artturi Lehkonen kiitti heti vastuusta. Peliä oli pelattu vain puoliminuuttia, kun kiekko oli Columbus-vahti Joonas Korpisalon selän takana. Osuma on Lehkosen kauden kolmas ja tuli Nathan MacKinnonin ja Mikko Rantasen syötöistä. Columbuksen tasoituksen teki Boone Jenner 12 minuutin pelin jälkeen ylivoimalla.

Toiseen erään Colorado laittoi vielä hieman isompaa vaihdetta päälle. Martin Kaut teki Coloradon toisen maalin erän toisella peliminuutilla ja hetken päästä Logan O’Connor ja Devon Toews tekivät kaksi lisämaalia alle minuutin erolla toisistaan. Columbus ei pystynyt vastaamaan paineeseen. Kolmannen erän ainoasta maalista vastasi Coloradon Alex Newhook. Lehkonen valittiin lopulta ottelun kolmostähdeksi.

Korpisalo pelasi nyt ensimmäisen NHL-ottelunsa keväällä tehdyn lonkkaleikkauksen jälkeen. Torjuntoja Columbus-vahdille kertyi 39. Avalanchen Alexandar Georgiev torjui ottelussa 31 kertaa.