Lehkonen, Rantanen ja Annunen iskussa

05.04.2024 07:38

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen teki kautensa 40. maalin ottelussa Minnesotaa vastaan. Rantasen pyöreä osuma tuli Wild-ottelun lopulla, kun hän veti kiekon tyhjään maaliin. Yhteensä urallaan Rantanen on nyt täräyttänyt 260 maalia.

Torstaina Colorado voitti Minnesotan maalein 5–2 (2–1,1–1,2–0).

Ottelun avausmaalin teki avauserän alussa yllättävällä vedolla Artturi Lehkonen ja siinä auttoivat Jack Johnson ja Casey Mittelstad. Nathan MacKinnon osui myös. Hän teki 4–2 johtomaalin kolmannen erän alussa ja maali oli miehen 48:s tällä kaudella. Jonathan Drouin onnistui ottelussa lisäksi tehoin 2+1.

Justus Annunen oli torjuntavuorossa ottelussa ja hän koppasi 44 kiekkoa. Se on maalivahdin suurin torjuntalukema NHL-uralla.

Colorado on voittanut kolmesta viimeisestään kaksi ja sillä on koossa 102 pistettä. Joukkue on Central-divisioonan kakkosena kolmen pinnan erolla Dallasiin.

Juuse Saroksella oli onnistunut koti-ilta maalillaan. Hän torjui Nashvillelle myös 44 kiekkoa ja joukkue voitti St. Louis Bluesin maalein 6–3. Saroksen lisäksi Nashvilleä kantoi Filip Forsberg, joka teki ottelussa tehot 3+1.

Carolina Hurricanes sai käkättimeen Boston Bruinsilta kotijäällään peräti numeroin 4–1 (3–0,0–1,1–0). Boston hoiti homman avauserässä. Ensin Brad Marchand teki uransa 400. maalin ottelun kolmannella minuutilla ja lisäksi David Pastrnak ja Danton Heinen iskivät molemmat ottelun avauksessa tehot 1+1 autellessaan toisiaan. Carolinan 1–3-kavennuksesta toisessa erässä vastasi Jake Guentzel ja hän sai apuja Stefan Noesenilta ja Brady Skjeiltä. Bostonin viimeisen teki tyhjiin Hampus Lindholm päätöserän lopulla.

Gabriel Vilardi teki hattutempun ja Connor Hellebuyck torjui 31 kiekkoa, kun Winnipeg Jets voitti Calgary Flamesin 5–2 ja tarrasi samalla pudotuspelipaikkaan. Winnipeg jatkaa kevään peleihin toista kertaa peräkkäin.