Lehkonen ratkaisijana – Colorado Stanley Cupin finaaleihin

07.06.2022 07:13

Artturi Lehkonen iski jatkoajalla ja ratkaisi ottelun - ja sarjan.@AOP

Colorado Avalanche eteni ensimmäisenä joukkueena NHL:n Stanley Cupin finaaleihin kaudella 2021-22. Colorado voitti neljännessä ja finaalipaikan ratkaisevassa ottelussa Edmonton Oilersin jatkoajalla maalein 6-5 (0-1, 3-0, 2-4, 0-1). Oilers ei voittanut sarjassa otteluakaan. Colorado pelaa finaalissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2001.

Ottelun tärkeimmän maalin teki Artturi Lehkonen, kun jatkoaikaa oli pelattu 1.19. Voitto-osuman syöttääjinä olivat Cale Makar ja Darren Helm. Maali tarkastettiin korkeasta mailasta ennen kuin se hyväksyttiin.

Lehkonen pelasi muutenkin huikean ottelun ja hän keräsi tehot 1+2. Hän oli syöttämässä Makarin tekemää ottelun avausmaalia, kun ensimmäistä erää oli pelattu alle neljä minuuttia. Lisäksi hän auttoi Nathan MacKinnonia 4-4-osumassa ottelun kolmannessa erässä.

Ensimmäisen erän jälkeen Colorado johti 1-0, mutta toisen erän lopussa se oli kuitenkin peräti 3-1–takaa-ajoasemassa. Jahti onnistui ratkaisevasti. Erän alussa Devon Toews kavensi 2-3:een ja sen puolivälissä Colorado viimeisteli kuuden minuutin sisään kolme osumaa, kun Gabriel Landeskog, McKinnon ja Mikko Rantanen iskivät. Rantasen 5-4–maali tuli ylivoimalla. Oilersin Zach Kassianin 5-5–tasoitus erän loppupuolella pilasi Coloradon juhlat varsinaisella peliajalla. Edmontonin Mike Smith torjui 36 kertaa ja Coloradon Pavel Francouz pysäytti 30 kiekkoa.

Colorado pelasi ilman edellisessä pelissä loukkaantunutta Nazem Kadria ja Oilersilla oli sivussa pelikiellon vuoksi Kadrin taklannut Evander Kane.

”Olipa hyvä comeback-voitto. Puhuimme toisella erätauolla, että meidän pitää löytää oma tapamme pelata ja vetää tämä läpi. Maali tuli kun Cale veti, minä ohjasin. Kiekko putosi suoraan mailalleni. Käytännössä edessäni oli lopulta aivan tyhjä maali, johon laittaa se”, Lehkonen selvitti ESPN:llä.

Colorado kohtaa finaalissa voittajan otteluparista Tampa Bay Lightning – NY Rangers. Ottelupari on nyt Rangersille 2-1.