Lehkonen supertehokas – Kotkaniemikin onnistui

22.10.2023 08:47

Coloradon Artturi Lehkonen nimettiin kakkostähdeksi joukkueen maali-iloittelussa Carolina Hurricanesin kanssa. Lehkonen syötti kolme ja teki yhden, kun Avs voitti kotiottelunsa lopulta maalein 6–4 (1–1,5–2,0–1). Avalanche teki ottelussa kolme ylivoimamaalia ja yhden alivoimalla. Voitto on joukkueen viiden peräkkäinen.

Lehkonen syötti ensin Ryan Johansenin yv-osuman ensimmäisen erän lopulla, mutta toisessa erässä hän oli erityisen tehokas. Lehkonen teki sen loppupuolella 4–3-johtomaalin ylivoimalla, kakkossyötti Nathan MacKinnonin 5–3-maalin ja auttoi sitten vielä Mikko Rantasta erän viimeisen minuutin ylivoimamaalissa. Lehkosen tehot kaudella ovat nyt 2+4. Rantanen on puolestaan viimeistellyt 4+4 tehopistettä kauden viidessä pelissä.

Avalanchen Logan O´Connor jatkoi ottelussa käsittämätöntä tilastoaan. Hän teki kolmannessa peräkkäisessä ottelussa alivoimamaalin. Hän osui ottelun toisen erän alussa ja vei maalillaan Avsin 2–1-johtoon. Hän on toinen pelaaja Avalanchen seurahistoriassa, joka pystyy moiseen. Joe Sakic on onnistunut siinä myös.

Vielä ilman Sebastian Ahoa pelannut Carolina ei ollut hampaaton. Jesperi Kotkaniemi teki ottelun avausmaalin ensimmäisen erän loppupuolella. Ottelun lopulla hän lisäksi syötti Jaccob Slavinin tekemän 4–6-kavennuksen. Kotkaniemi on syöttänyt jo neljä maalia tällä kaudella ja tehot ovat nyt 3+4 kauden kuudessa ottelussa.