Lehkosella tehokas ilta – Kakko ja Puustinenkin osuivat

17.03.2024 06:36

Artturi Lehkonen teki ratkaisumaalin, kun Colorado Avalanche voitti jatkoajalla Edmonton Oilersin lukemin 3–2. Lehkosella oli kahden pinnan ilta, sillä lisäksi hän syötti Sean Walkerin tekemän ottelun avausmaalin toisen erän puolivälissä. Oilersin teholinko Connor McDavid pidettiin poissa pisteiltä, mutta Coloradon Nathan MacKinnon keräsi syöttöpinnan Lehkosen viime hetken osumasta. MacKinnon on nyt NHL:n pistepörssin kärjessä tehoillaan 42+73.  Joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Voitto oli Coloradolle kuudes peräkkäinen. Edmonton oli voittanut kaksi edellistä otteluaan.

Miro Heiskanen keräsi syöttöpisteen Dallas Starsin voittaessa kotonaan LA Kingisin maalein 4–1. Heiskanen syötti Craig Smithin 2–0-osumaa ensimmäisessä erässä. Dallasille osuivat myös Thomas Harley 1–0, Wyatt Johnston 2–0 ja Jamie Benn 4–0. Johnston jakaa nyt Roope Hintzin kanssa joukkueen maalipörssin ykköspaikkaa 26 maalilla. Kingsin ainoan teki Kevin Fiala päätöserän alussa. Ottelun alussa Dallasissa juhlistettiin Mike Modanoa ja hän sai hallin eteen Immortalized-patsaan.

Juuse Saros taituroi Nashville Predatorsin maalilla 23 torjuntaa ja joukkue voitti Seattle Krakenin lukemin 4–1(1–0,0–0,3–1) vieraissa. Roman Josi teki kolmannessa erässä Predatorsille kaksi maalia. Voitto oli Nashvillelle toinen peräkkäinen. Kraken on jo neljän tappioputkessa.

NY Rangers antoi urakalla kyytiä Pittsburgh Penguinsille tämän kotihallissa iltapäiväottelussa. Rangers voitti ottelun peräti 7–4 (3–2,2–1,2–1). Kaapo Kakko avasi joukkueensa maalihanat ensimmäisen erän neljännellä minuutilla 1–1-tasoituksella. Kakkolle osuma oli kauden yhdeksäs. Pittsburghin Valtteri Puustinen teki päätöserässä 4–6-kavennusosuman. Se oli hänelle kauden kolmas maali tällä kaudella. Pensille tappio oli kuitenkin viides kuudessa viimeisessä pelissä. Rangers on voittanut viidestä neljä.