Lehkosen huippupeli ei riittänyt – venäläiselle buuauksia

10.03.2022 08:32

Montrealin Artturi Lehkonen oli hyvässä vireessä Vancouverissa.@AOP

NHL-yössä pelattiin vain Kanadassa. Montrealin Artturi Lehkonen teki osumia Montrealille ja Oilersin maalivahti Mikko Koskinen koppasi yhden erittäin tärkeän kiekon hanskaansa. Lisäksi yksi ikoninen ruotsalaispelaaja saavutti tonnin.

ONNISTUMISIA. Artturi Lehkonen oli ilmiliekeissä, kun Montreal Canadiens kohtasi vieraissa Vancouver Canadiensin. Lehkonen teki ottelussa tehot 2+1 ja nimi kirjoitettiin kakkostähden kohdalle. Lehkonen veti ottelun avausmaalin ensimmäisen erän puolivälissä Rem Pitlickin ja Jake Evansin syötöstä. Toisen kerran Lehkonen osui toisen erän loppupuolella 2-2-tasoituksessa ja jälleen Pitlickin syötöstä. Kaksikko rakensi näyttävän tilanteen yhdessä vielä toisen erän lopulla, mutta Vancouverin Thatcher Demko onnistui torjunnassaan. Ottelun kolmannen erän alussa Vancouverin J.T. Miller ja Elias Petterson veivät kotijoukkueen 4-2 karkumatkalle. Pitlick kavensi Lehkosen syötöstä vielä 4-3:een, kun reilu neljä minuuttia oli pelaamatta. Montreal otti myös aikalisän, mutta se auttoi vain Vancouveria. Bo Horvat veti kiekon vielä maaliin. Ottelu päättyi isäntien voittoon maalein 5-3. Lehkosen tehot viidessä viimeisessä ottelussa ovat kuitenkin hehkeät 6+2. Suomalaislaiturin nimi on popsahdellut siirtopuheissa. Ehkä kausi hänellä jatkuu keväälläkin? Montrealille niin ei käy. Viime kauden finalisti on yhä itäisen konferenssin viimeinen.

TORJUNTA. Edmontonin Mikko Koskinen teki 29 torjuntaa ottelussa Washington Capitalsia vastaan ja Oilers voitti ottelun jatkoajalla 4-3. Ottelun ratkaisija oli Connor McDavid, jonka maali tuli yhteisestä hyökkäyksestä Leon Draisaitlin kanssa. Edmonton onnistui ensimmäistä kertaa kolmeen peliin myös ylivoimalla. Kailer Yamamoto iski 1-1-tasoituksen ylivoimalla toisessa erässä Evan Bouchardin ja McDavidin syötöstä. Edmonton taistelee vielä kiivaasti pudotuspelipaikasta. Tällä hetkellä se on pisteen päässä. Asiaa ei ole auttanut tappioputket. Nytkin katkesi kolmen tappion sarja. Kymmenestä viimeisestä Oilers on hävinnyt kuusi.

Yksi ottelun tähtihetkistä edmontonilaisille oli Koskisen hieno torjunta, kun Alex Ovetshkin yritti maalia. Venäläispelaaja sai osakseen toistuvaa buuausta yleisöltä, sillä häntä kritisoidaan kirpeästi Putin-myönteisyydestä. Maali olisi vienyt Ovetshkinin Jaromir Jagrin ohi kolmanneksi kaikkien aikojen NHL:n maalintekijätilastossa. Edmontonissa on Kanadan suurin ukrainalaiskeskittymä, eikä Oilers-yleisö selvästi halunnut sitä maalia nähdä. Washingtonin ruotsalaissentteri Nicklas Bäckström sen sijaan teki tehot 1+1 ja ylti niillä maagiseen 1000 NHL-tehopisteeseen rajaan.