Lehkosen ja Rantasen aherrus ei riittänyt

25.02.2024 06:55

Artturi Lehkonen ja Mikko Rantanen onnistuivat maalinteossa, kun Colorado Avalanche kohtasi kotijäällään Toronto Maple Leafsin. Vaikka Auston Matthews keräsi vain syöttöpinnan kirjattiin voitto ottelussa Torontolle Tyler Bertuzzin hattutempulla lukemin 4–3 (1–2,2–0,1–1).

Lehkonen teki matsin ensimmäisen osuman ylivoimalla ja vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Andrew Cogliano siirsi Coloradon johdon jo 2–0:aan erän puolivälissä. Sitten Toronto rynni Bertuzzin osumilla. Ensimmäinen niistä tuli avauserän lopulla ylivoimalla ja seuraava toisen erän puolivälin jälkeen. Hattutemppunsa Bertuzzi viimeisteli kolmannen erän lopun ylivoimaosumallaan. Sitä ennen Torontolle osui myös Mitch Marner ja Coloradolle Mikko Rantanen, jonka osuma tasoitti ottelun 3–3:een.

Bertuzzille hattutemppu on uran kolmas ja se tuli hänen 29-vuotissyntymäpäivänään.

Lehkoselle osuma oli kauden kahdeksas, mutta Rantaselle jo kauden 30:s. Hän on nyt 15 maalin päässä viime vuoden huippulukemastaan 55 maalista. Otteluita on pelattuna 59. Uralla illan osuma oli 250:s. Nathan MacKinnon syötti ottelussa kaikkia kolmea maalia. Hänen syöttösaldonsa on huikea 62. Sillä hän on NHL:n syöttötilaston kakkossijalla.

Toronto on seitsemän ottelun voittoputkessa. Colorado on puolestaan hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan.