TILANNEHUONE

Lehkonen: Sinnikkyys ja kova työ toi tulosta

27.06.2022 07:57

Lehkonen: Sinnikkyys ja kova työ toi tulosta

Artturi Lehkonen ohitti ottelussa ohittamattoman. Andre Vasilevski joutui häviämään.©AOP

NHL

Colorado Avalanche on kevään 2022 Stanley Cup -mestari. Avalanche voitti Tampa Bay Lightningin finaalisarjan kuudennessa ottelussa maalein 2-1 ja vei ottelusarjan nimiinsä 4-2. Ratkaisevan osuman teki Avalanchen suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen, 26.

”Nyt on aivan epätodellinen olo ja tätä on vaikeaa uskoa todeksi”, Lehkonen kommentoi TSN:n haastattelussa Lightningin kotihallin Amalie Arenan jäällä Floridassa.

”Menee varmaan hetki, ennen kuin tätä uskoo. Katsoin kelloa, että kohta peli on ohi ja sitten jätkät jo juhli jäällä. On tämä aivan uskomaton fiilis juuri nyt.”

Colorado oli hävinnyt edellisen ottelunsa kotihallissaan maalein 2-3. Tampa pelasi silloin vahvan ottelun, eikä päästänyt isäntiä pelissään vahvuusalueilleen. Lehkosella on näkemys siitä, mikä lopulta nosti Avalanchen mestariksi.

”Sinnikkyys. Ja se, että luotimme omaan peliimme, sekä kovaan työhön. Uskoimme, että asioita tapahtuu, kun vain pelaamme omaa peliämme.”

Viime keväänä Lehkonen pelasi myös finaalipelejä. Silloin Montrealin paidassa. Joukkue kärsi lopulta kirvelevän tappion finaalisarjassa ja voittajana juhli Tampa Bay.

”Ei voi edes verrata sitä eroa näissä tunteissa. On sydäntäsärkevää olla sillä toisella puolella. On voittaja ja sitten on häviäjän kurjuus”, Lehkonen hymähti.