TILANNEHUONE

Lehtimäen tapauksesta ulkopuolinen selvitys

13.04.2022 15:45

Suomen Olympiakomitean hallitus on kävi tiistaina kokouksessaan keskustelun epäasiallisen käytöksen ja häirinnän tapauksistaan. Olympiakomitea vahvistaa tilaavansa ulkopuolisen selvityksen huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen häirintätapauksen käsittelystä. Selvityksen tekee joku muu taho kuin SUEK, jonka pääsihteeri Teemu Japisson on ilmoittanut, ettei SUEK ole tarkoituksenmukainen taho Lehtimäen tapauksen tutkintaan. Olympiakomitea järjestää 2. toukokuuta keskustelutilaisuuden, sillä Olympiakomitean jäsenjärjestöt ovat ilmoittaneet halunsa olla mukana ulkopuolisen selvityksen tilaamisessa.

Olympiakomitea on tehnyt opetus- ja kulttuuriministeriölle selvityksen Lehtimäen asiassa. Siinä todetaan, että Lehtimäen valinta oli ongelmallista. ”On kuitenkin todettava, että on eettis-moraalisesti ongelmallista, että epäasiallisesta käytöksestä varoituksen saanut johtaja valitaan jatkamaan, ainakaan näin merkittävässä tehtävässä”, selvityksessä myönnetään.

Olympiakomitea myöntää myös, ettei toiminta herättänyt luottamusta ja tyytyväisyyttä, kuten hallinnon mukaisen toiminnan kuuluisi.

Olympiakomitea aloittaa lisäksi hallituksen kokousten pöytäkirjojen julkistamisen verkkosivuillaan avoimuuden lisäämiseksi. Siirry pöytäkirjaan tästä.