Leicester varmisti nousun Valioliigaan katsomalla tv:tä

26.04.2024 23:56

Valioliiga

Leicester City palaa vuoden tauon jälkeen takaisin Valioliigan ensi kaudeksi. Asia varmistui perjantai-iltana, kun QPR löi illan ainoassa Mestaruussarjan ottelussa Lontoossa Leedsin 4-0 (2-0).

Leedsin tappio tarkoitti sitä, että rattoisaa huili-iltaa perjantaina viettänyt Leicester on varmuudella sarjassa kahden parhaan joukossa riippumatta viimeisistä otteluista.

Tappio oli kova takaisku Leedsin suorille nousuhaaveille, sillä kaksi ottelua vähemmän pelannut Ipswich on vain pisteen päässä Leedsistä. Ipswichilla on vielä pelaamatta kolme sarjaottelua ja Leedsilla yksi. Leeds on saanut nyt neljästä edellisestä liigaottelustaan vain yhden pisteen.

Leedsin ainoa lohtu on, että se pääsee joka tapauksessa karsimaan noususta Valioliigaan, vaikkei se saavuttaisikaan suoraa nousua.

QPR ratkaisi voiton pitkälti jo avausjaksolla, kun Ilias Chair ja Lucas Andersen tekivät maalin mieheen. 2-0 jäi lopulta myös ottelun lopputulokseksi. Lopullisen niitin iski Lyndon Dykes 73. minuutilla. Sam Field puski 4-0-osuma neljä minuuttia ennen täyttä aikaa.

Huuhkajat-tähti Glen Kamara pääsi vaihdosta kentälle vasta 88. minuutilla, kun QPR johti ottelua jo 4-0.

Leicester voitti Valioliigan mestaruuden kaudella 2015-2016, mutta sen jälkeen sen meno alkoi hyytyä ja joukkue putosi viime kauden jälkeen Valioliigasta. Kaiken lisäksi seuran talous on alkanut heilua ja Leicester ylitti edellisillä kolmella kaudella Valioliigan kulurajoitukset yli 90 miljoonalla eurolla.

Valioliiga ei voinut kuitenkaan rangaista Leicesteriä tällä kaudella kulusääntöjen rikkomisesta, sillä sen valta rajoittuu vain Valioliiga-seurojen rankaisemiseen. Leicesteriä odottaa kuitenkin ensi kaudella pisterangaistus, kun se palaa takaisin Valioliigaan. Pistevähennyksen suuruudesta päätetään myöhemmin.