Leijonat voittoon EHT:llä – Säteri tähtenä

02.05.2024 21:38

Leijonat

Suomen jääkiekon A-maajoukkue kohtasi kauden viimeisen EHT-turnauksen avausmatsissaan Brnossa isäntämaa Tshekin. Leijonat ärjäisi ottelussa voiton Harri Säterin huipputorjuntojen turvin, sekä maalein 4–1 (0–0,2–0,2–1).

Leijonat meni ottelussa johtoon toisen erän puolivälin tuntumassa Vili Saarijärven osumalla. Kakkosketjun puolustaja sai osumaansa apuja Patrik Puistolalta ja Pekka Jormakalta.

Toisen kerran Leijonat ohitti Lukas Dostalin Tshekin maalilla toisen erän lopulla. Nyt osuman teki Arttu Hyry ja apuna oli jälleen Puistola yhdessä Juuso Riikolan kanssa. Kolmannen erän alkupuolella Oliver Kapanen toimitti kiekon vielä maaliin Jere Innalan ohjauksen jälkeen.

Säteri säkenöi maalillaan koko ottelun ja teki lopulta hulppeat 38 torjuntaa. Vahti antautui vain ottelun lopun alivoimatilanteessa, kun Tshekki oli vetänyt 12 torjuntaa ottelussa lopulta tehneen Dostalin maaliltaan. 1–3-kavennuksen teki Jachym Kondelik.

Ottelun loppunumerot varmisti Innala tyhjiin 21 sekuntia ennen ottelun loppua.

NHL-vahvistuksista Leijonilla oli mukana kapteenina toiminut Olli Määttä ja Jesse Puljujärvi ykkösketjussa. Tehoille hyökkääjä ei noussut.

Suomi kohtaa Tshekin seuraavan kerran MM-turnauksen avauksessaan. EHT:llä on lauantaina vastassa Sveitsi kello 13 ja sunnuntaina Ruotsi kello 13.