Leijonat hävisi Sveitsille EHT-ottelun

06.05.2023 15:24

Olli Määttä vastasi Leijonien maalista ensimmäisessä erässä.©AOP

Leijonat

Suomen jääkiekon A-maajoukkue pelasi nahkean ottelun Sveitsiä vastaan Tshekin EHT-turnauksen toisessa ottelussaan lauantaina päivällä Brnossa. Sveitsi voitti ottelun ottelun maalein 2–1(1-1,1–,0-0).

Sveitsi aloitti maalinteon ottelun viidennellä minuutilla. Marco Miranda vei ristipaidat 1–0-johtoon nappaamalla kiekon keskialueella Harri Pesoselta ja säntäämällä irtiottoon. Erän lopulla Olli Määttä tasoitti. Määttä ei erehtynyt, kun Sveitsin Janis Moser syötti kiekon epähuomiossa hänelle.

Toisessa erässä Svetisin Calvin Thürkauf vastasi maalinteosta. Hyökkääjä iski Sveitsin 2–1-johtoon erän viidennellä minuutilla ylivoimalla. Ottelun kolmas erä oli maaliton.

Jussi Olkinuora teki maalillaan 21 torjuntaa. Sveitsin Leonardo Genoni pysäytti 13 kiekkoa. Hän otti myös kahden minuutin jäähyn toisen erän lopussa kampattuaan Toni Rajalan, joka oli päässyt irtiottoon.

Suomi kohtaa vielä sunnuntaina Ruotsin, joka voitti jo Sveitsin turnauksen avauksessaan maalein 3–0.