Leijonat hotkaisi Sveitsin jo ensimmäisessä erässä

16.02.2022 12:58

Leijonat hotkaisi Sveitsin jo ensimmäisessä erässäJääkiekko

Suomi teki Sveitsistä selvää jälkeä heti puolivälieräottelun avauserässä latomalla kiekon kahdesti Sveitsin verkkoon. Lopulta Suomen voittonumerot olivat 5-1 (2-0, 1-1, 2-0).

Suomen maalinteon aloitti Miro Aaltonen, joka iski kiekon Niklas Frimanin ja Joona Nättisen esityöstä Leijonien johtomaalin vajaan yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Kahta minuuttia myöhemmin Mikko Lehtonen löi numerot jo 2-0:aan Juuso Hietasen ja Sakari Mannisen juonittua tekopaikan Lehtoselle. Marko Anttila viimeisteli Suomen kolmannen maalin toisen erän alussa Hannes Bjrönisen syötöstä.

Sveitsi kavensi erän lopussa, kun Andres Ambühl ampui kiekon ohi Harri Säterin.

Sveitsillä oli toisessa erässä ja vielä kolmannessakin erässä hyvä ote pelistä, kunnes Leijonat pääsi iskemään kahdesti kiekon tyhjiin. Ensin asialla oli Iiro Pakarinen ja sen jälkeen Teemu Hartikainen. Pakarisen maalin syntyessä peliä oli jäljellä vielä neljä ja puoli minuuttia, kun Sveitsi otti maalivahdin pois ja yritti Suomen jäähy aikana kaventaa ottelua kahden pelaajan ylivoimalla.

Välierissä Suomi kohtaa Slovakian, joka voitti yllättäen Yhdysvallat voittolaukauskisan jälkeen.