Leijonat jäi maaleitta Ruotsi-ottelussa

18.04.2024 20:48

Leijonat jäi maaleitta Ruotsi-ottelussaLeijonat

Suomen jääkiekon A-maajoukkue kohtasi kevään MM-kisoihin valmistavassa maaottelussa Jyväskylässä Ruotsin. Ruotsi voitti ottelun maalein 4–0(1–0,2–0,1–0).

Tre Kronor oli maalinteossa Leijonia terävämpi. Se meni 1–0-johtoon ensimmäisessä erässä Oscar Fantenbergin maalilla. Toisessa erässä Leijonat sai pari ylivoimamahdollisuutta, mutta viimeistely ei onnistunut. Sen sijaan Lukas Vejdemo iski erän alkupuolella Ruotsin 2–0-osuman. Erän lopulla Leijonat jäähyili saman aikaisesti peräti kahden miehen voimin ja Ruotsi rankaisi. Tim Heed viimeisteli Ruotsille jo 3–0-maalin ylivoimalla.

Päätöserässä Ruotsin maalivahti Carl Lindbom vesitti kaikki Leijonien hyvät yritykset. Lopussa Suomi veti Harri Säterin maalilta ja yritti luoda painetta vastustajan maalille yhden ylivoimalla, mutta pian Ruotsin Pontus Andreasson pääsi irti ja laittoi kiekon tyhjiin. Maali takasi ottelun loppunumerot.

Säteri torjui 25 kertaa. Lindbom teki 25 torjuntaa.

Joukkueet kohtaavat uudelleen perjantaina Mikkelissä.