Leijonat karisti Itävallan turkistaan säikähdyksen jälkeen

30.04.2022 15:19

Oliwer Kaski kirjasi syöttöpisteen Leijonien neljänteen maaliin. @ AOP

Jääkiekko

Suomi otti toisensa voittonsa Tšekin EHT-turnauksella kaatamalla Venäjän paikalle turnaukseen hälytetyn Itävallan lauantaina 4-2 (2-0, 1-2, 1-0). Turnauksen avausottelussaan Leijonat kaatoi torstaina Tšekin voittolaukauskisan jälkeen.

Leijonien maalinteon aloitti Jere Innala, joka vei Leijonat 1-0-johtoon 13 minuutin pelin jälkeen Miro Aaltosen ja Mikko Lehtosen esityöstä. Kahta myöhemmin Harri Pesonen tuplasi Suomen johdon Jere Sallisen syötöstä.

Innala iski uudelleen toisen erän alussa Kalle Maalahden syötöstä, kunnes Itävalta aloitti yllättävän takaa-ajon ja kavensi toisessa erässä 3-2:een.

Lopullisesti Itävalta putosi Leijonien turkista kolmannessa erässä, kun Niko Ojamäki iski Leijonat kahden maalin johtoon ajassa 49.11. Esityön maaliin tekivät Toni Rajala ja Oliwer Kaski.

Leijonat kohtaa Tšekin EHT-turnauksen päätösottelussa sunnuntaina Ruotsin.