Leijonat kyykkäsi Tshekille -”Pelasimme hyvää lätkää”

15.12.2022 22:19

Tshekki voitti Suomen.©M. Heimsch

Leijonat

Suomi aloitti Euro Hockey Tourin Sveitsin turnauksen kotipelillä Helsingissä Tshekkiä vastaan. Kari Jalosen luotsaaman Tshekin maalilaulua kuunneltiin hallissa kolmasti, kun joukkue voitti Leijonat maalein 2–3 (0-2,0-0,2-1).

Leijonat sai kiekon maaliin vasta kolmannessa erässä. 1-2-kavennuksen iski Elmeri Eronen päätöserän puolivälissä Miika Koiviston ja Arttu Ruotsalaisen syötöistä. Toisen osuman viimeisteli Joonas Kemppainen puolitoistaminuuttia ennen erän päätöstä. Sen syöttivät Sami Lepistö ja Teemu Hartikainen. Tshekki teki kaksi maalia ensimmäisessä erässä. Ne tulivat ensin Matej Stranskyn onnistuessa ja sitten Ondrej Beranekin iskiessä alivoimalla. Tshekin loppunumerot viimeisteli David Tomasek kolme minuuttia ennen pelin loppua.

”Pelasimme kaksi erää ihan hyvää lätkää. Ensimmäinen ja kolmas erä onnistuivat. Toisessa jäätiin vähän mankeliin, kun Suomi lisäsi selvästi liikettä ja reagointia. Siihen emme pystyneet vastaamaan. Kolmannessa erässä saimme taas pelistä kiinni ja sillä lailla olen tyytyväinen”, Kari Jalonen totesi.

”Ja kyllähän meidän maalivahtimme Simon Hrubec oli mies paikallaaan. Siinä oli kolme ylivoimahyökkäystä, jotka hän nappasi kiinni. Ne oli sellaisia game winnereitä, joita maalivahdin tietysti pitääkin ottaa kiinni. On hienoa, että saimme hänet nyt takaisin maajoukkueeseen olympialaisten jälkeen.”

Tshekkin joukkueessa pelasi 11 samaa pelaajaa kuin Suomen turnauksessa. Suomi oli vaihtanut koko Leijona-miehistön.

”Meillä oli 16 uutta pelaajaa tulossa joukkueeseen, mutta heitä tippui sitten pois. Tarkoitus oli, että suurin osa vaihdetaan. Näitä otteluita ei ole montaa ja haluan nähdä enemmän pelaajia. Samoilla ajatuksilla oltiin kuin Jukkakin joukkueen rakentelussa.”

Suomi jatkaa Sveitsin turnausta 17. joulukuuta Ruotsia vastaan Fribourgissa.