Leijonat nukkui erän, mutta sitten kuului iso jyrähdys

13.05.2022 22:42

Harri Pesonen tuuletti Leijonien avausmaalia. @ AOP

Jääkiekon MM2022

Suomi aloitti jääkiekon MM-kisat 5-0 (1-0, 2-0, 2-0) -voitolla Norjasta. Leijonat nukkui yhden erän, mutta sitten Nokia Arenasta kuului jyrähdys, joka hyydytti norjalaisten pyristelyn.

Norja oli ensimmäisessä erässä hallitsevampi osapuoli ja voitti laukaukset 11-8. Harri Pesonen napsautti kuitenkin valot kammariin erän lopulla iskemällä laatan Joel Armian ja Valtteri Filppulan syötöstä ohi Henrik Haukelandin. Ottelua oli pelattu tuolloin 18.29.

Toisessa erässä Leijonat heräsi lopullisesti horroksestaan ja se oli Norjan menoa. Leijonat myllytti kymmenen minuuttia tuloksetta, kunnes Hannes Rajala yllätti Haukelandin. Haukeland odotti syöttöä ykkösalueelle, mutta Rajala kiepsautti kiekon yllättäen maalin etukulmasta sisällä. Hän risti maalinsa C Moren haastattelussa ”salibandyranteeksi”. Maalin erikoista luonnetta kuvaa se, ettei maaliin kirjattu lainkaan syöttäjiä.

Kuutta minuuttia myöhemmin Leijonat katkaisi Norjan hyökkäyksen Suomen siniviivalla ja Ville Pokka irrotti Marko Anttilan ja Hannes Björnisen läpiajoon. Anttila syötti ja Björninen viimeisteli numeroiksi 3-0.

4-0-numerot syntyivät kolmannen erän alussa ylivoimalla, kun Armia avasi maalitilinsä MM-kisoissa Sami Vatasen ja Rajalan esityöstä. Loppunumerot 5-0:aan laukoi kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Jere Sallinen Niklas Frimanin ja Rajalan esityöstä,

Kolmatta erää väritti MM-kisoissa harvoin nähty nyrkkitappelu, kun Magnus Brekke hiiltyi Saku Mäenalasen sääntöjen mukaisesta rajusta taklauksesta ja kiskaisi tätä päin näköä. Mäenalainen pudotti hanskassa ja kaksikko mätti hetken aikaa toisiaan. Nujakan päätteeksi molemmat passitettiin suihkuun.

Suomen kisaurakka jatkuu jo lauantaina, kun se kohtaa iltaottelussa Latvian.