Leijonat taipui Ruotsille jatkoajalla Brnossa

07.05.2023 15:20

Ahti Oksanen iski Suomen 3-2-osuman alivoimalla. @ AOP

Jääkiekko

Suomi päätti Tšekin EHT-turnauksen niukalla 3-4-(0-1, 2-1, 1-1,0-1 ) -jatkoaikatappiolla Ruotsille turnauksen päätöspäivänä sunnuntaina.

Tappio oli Leijonien toinen Tšekin turnauksessa. Suomi voitti turnauksen avausottelussa Tšekin jatkoajan jälkeen 3-2. Lauantaina Leijonat kärsi 1-2-tappion Sveitsille.

Suomi aloitti ottelun terävästi, mutta hallinta kääntyi Leijonien hyvän alun jälkeen Ruotsille. Tre Kronor siirtyi ottelussa johtoon ajassa 12.13, kun Andre Pettersson pääsi iskemään Christian Heljangon torjuman paluukiekon lähietäisyydeltä maaliin.

Suomi oli lähimpänä maalintekoa Markus Granlundin täräytettyä kiekon Ruotsin maalivahdin Jesper Wallstedtin olkatoppauksiin.

Suomi tasoitti ottelun toisessa erässä, kun Leijonat pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan Oscar Lindbergin ja Marcus Sörensenin otettua peräjälkeen kakkoset. Sakari Manninen antoi Teemu Hartikaiselle poikittaissyötön, jonka Hartikainen pisti verkkoon. Ottelua oli pelattu tällöin 26.25.

Ruotsi siirtyi uudelleen johtoon kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Henrik Tömmernes pisti laatan Heljankon taakse Ruotsin ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Suomi sai kuitenkin kaipaamansa ja ansaitsemansa 2-2-tasoituksen 24 sekuntia ennen erän loppua Antti Suomelan iskettyä Valtteri Merelän syötön ohi Wallstedtin.

Toinen kulki Suomen hallinnassa, sillä Leijonat voitti laukaukset 13-4. Avauserässä laukaukset olivat menneet Ruotsille 12-8.

Suomi siirtyi pelissä ensimmäisen kerran johtoon pelatessaan alivoimalla, kun Wallstedt torjui Marko Anttilan ampuman laukauksen eteensä ja Ahti Oksasen iski paluukiekon sisälle ajassa 42.35. Mikael Ruohomaa istui Oksasen maalin syntyessä kiinnipitämisestä saamaansa kakkosta.

Ruotsi ei kuitenkaan taipunut. Fabian Zetterlund hyödynsi Valtteri Kemiläisen koukkaamisesta ottaman kaksiminuuttisen ja nosti Ruotsin 3-3-tasalukemiin ajassa 56.08.

Ottelun ratkaisun iski pomppukiekosta Pär Lindholm, kun jatkoaikaa oli pelattu 1.28.